Anna friade med ketchup – "Det är gott och passar till mycket"

Anna visste att henne sambo aldrig skulle fria till henne. Därför tog hon saken i egna händer och ställde själv den stora frågan – med hjälp av en ketchupflaska!

Anna Hessel, 32, visste att hennes sambo Daniel Nordin, 35, inte är den typen av kille som går ned på knä. Därför tog hon saken i egna händer i söndagsoch bjöd honom på ett ovanligt frieri.

– Ingen av oss är superromantisk så jag tänkte göra det på ett annorlunda sätt, berättar Anna för amelia.se.

Foto: Privat

Paret och deras två barn Liam, 4,5, och Ellie, 1,5, satt och åt lördagsrester till lunch när Anna slog till.

– Jag gick och hämtade ketchupen och sa "Jag vet inte om det passar med ketchup, men du kan ju testa!".

När Daniel såg flaskan trodde han först att det var någon som skojade med honom. På etiketten stod det nämligen inte Ketchup, utan "Daniel vill du gifta dig med mig?".

Hans första kommentar var:

– ”Skojar du nu? Är det ett skämt?”, samtidigt som han smålog, berättar Anna, som hade skapat den personliga etiketten på Felix hemsida.

När Daniel förstod att Anna menade allvar valde han varken att ringa in ”Ja” eller ”Nej” utan skrev dit ”Jo" istället, eftersom han kommer från Sundsvall.

Foto: Privat

– Efter att han svarat var han tyst ett bra tag och hämtade en kopp kaffe och satte sig i soffan, men sedan fick jag en stor puss när han lugnat sig lite, avslöjar Anna.

På frågan varför hon valde just en ketchupflaska kommer svaret snabbt:

– Vi tycker båda att det är gott och det passar till mycket.

Enligt en gammal tradition får kvinnor endast fria på skottdagen, men den förlegade seden struntade Anna i, även om hon avslöjar att det fanns i tankarna.

– Jag hade tänkt fria den 28 februari, för jag ville ha ett datum som vi kunde fira varje år, men jag blev lite otålig. Jag trodde inte att jag skulle vara nervös, men det blev jag.

Även om Anna tjuvstartade frieriet hade hon redan burit på hemligheten en längre tid. Hon skapade nämligen etiketten redan i oktober och lät skicka den till sin syster i Luleå.

– Sedan tog hon med sig den i smyg när hon var och hälsade på i julas.

Anna och Daniel har varit ett par sedan 2008 och bor tillsammans i Stockholm. Trots det fina frieriet verkar det som att bröllopet kommer att dröja.

– Jag vill att vårt yngsta barn ska kunna stå stilla och vara med på bröllopet, säger Anna.

Foto: Privat

Förutom ringarna på parets fingrar har de ytterligare ett minne från förlovningen – ketchupflaskan. Anna vill ge den en hedersplats i hemmet, men har inte vetat hur hon ska lyckas smyga in den i inredningen utan att den ser helt malplacerad ut. Därför har hon vänt sig till en inredningsgrupp på Facebook för att få tips och hon fastnade för framför allt en idé:

– Jag tror att jag kommer att fotografera den och ha den som tavla!

Vill du se mer sånt här? Gör som 20 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Andra artiklar som sprider glädje:

Här går den 106-åriga damens högsta önskan i uppfyllelse – får totalt glädjefnatt

"Hjälp Jenny hitta kärleken" – Se systerns fina efterlysning på Facebook

Sonen valde sina finaste trosor – förskolans reaktion kommer göra dig varm i hjärtat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + kit från The Body Shop för 199 kr. Köp nu!