Ann Söderlund vägrar att hetsa - och stannar i soffan

amelias krönika Ann Söderlund har tröttnat på "att-vara-på-gång-hetsen". Hon vill bara ligga i soffan i ett berg av kuddar och göra ingenting.

Jag är jetlaggad som en klubbad säl. Ligger i sängen och äter tidig  middag. Grillchips med lökdipp. Perfekt tempererad. Al dente som en  vårprimör.

Barnen verkar ha fått någon sorts stelkramp och sitter tysta framför  teven. Lika bra att skynda på med efterrätten, lakritsfiskar, innan dom  börjar hojta om vatten. Det är svårt att förklara i korta penseldrag hur  otroligt nöjd jag är med att ligga här på ett berg av kuddar och göra  ingenting.

Jag skulle inte ens vilja byta liv med Maria Montazami (men hon fick gärna komma hit och bulla upp kuddarna).

Är det bara jag som är trött på att-vara-på-gång-hetsen? Flicka  lilla, man kan ju knappt sticka ut näsan och dofta på asfaltsblommorna  innan någon frågar vad man har på "gång". Så hittar man på en nio,tio  grejer om kurreduttyoga eller ett "superhemligt" och "löjligt" spännande  projekt som man pratat med någon om på en after work när alla var på  julglänsarhumör.

Jag vet. Visst är det skrattretande och alldeles omöjligt om det  fanns någon som faktiskt inte sneglade på någon annan utan bara gick sin  egna väg rakt fram med sprallig blick och avslappnad rygg. Tänk vad  många nya vänner man skulle få om man öppnade dörren för varandra utan  att bry sig om vem eller vad alla okända människor gjorde hela dagarna.  Vilka spännande samtal det skulle bli! Vilka sprittande fester! Roliga  barn!

Hela helgen ska jag träna som en iller på att vara en person utan  förutfattade meningar eller grejer på "g". Vänta, jag känner igen det  där någonstans ifrån. Haha, just ja. You can call med Jesus!

Trevlig helg! Titta gärna förbi på en kaffe om ni vägarna förbi på  Söder. Ingen chailatte eller dekal, bara vanligt kokekaffe. Bara du och  jag och så himlen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!