Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Istock

Semestertips! 22 romantiska resmål i Sverige - för både singlar och par

Boosta er relation, flörta loss eller hitta kärleken. Oavsett om du är ihop eller singel så är Sverige fullt av romantiska platser och flörtvänliga event. Att inte lämna landet under semestern kan göra sommaren hetare än du tror ...

Artikeln är uppdaterad 20 maj, 2019.

1. Hudiksvall

Hudikkalaset 25-27 juli. När artisterna intar scenen på Hudikkalaset är det helt rätt läge att spontankrama snyggingen intill dig i publiken - eller hångla loss med din kärlek. Det är mys!

På Ölands enda naturistbad kan ni bada nakna så alla ser...

2. Trädhäcka i Lappland

Perfekt plats för turturduvor.Perfekt plats för turturduvor.Perfekt plats för turturduvor.
Perfekt plats för turturduvor.

Åk till Tree hotel i Lappland och känn er som turturduvor i en trädkoja sex meter upp i luften. Här råder total avskildhet med bara tallskog och Luleälven runtomkring.

Satsa på deras paket ”romantisk weekend”, där du och din partner njuter av två nätter i ett trädhotell där det ingår frukost, bubbel, bastu och trerättersmiddag. En garanterad wow-upplevelse!

Mer info: Treehotel.se.

3. Sov under vatten i Västerås

Hotell Utter inn, Västeråsfjärden. Här behövs ingen "stör ej"-skylt på dörren - sovrummet ligger tre meter under vattenytan. När det är dags att lägga sig klättrar ni ner till sovrummet som har panoramafönster i fyra väderstreck och nyfikna firrar som närmaste grannar.

Läs mer på visitvasteras.se/aktor/hotell-utter-inn

4. Njut av småstadsromantik i Söderköping

Foto: Niclas Albinsson

Koppla av med din älskling! Åk till Söderköpings brunn. Här bor ni på högklassigt hotell med spa, restaurang och egna båtar som glider fram på Göta kanal. Vill ni röra på benen? Hyr varsin cykel och njut av naturen längs den gamla dragvägen. Pausa med varsin ”Hot lips” på hyllade glassbaren Smultronstället.

Mer info: Soderkopingsbrunn.se.

5. Hångla på dansbanan i Malung

Folkets park, Orrskogen, Malung. Oj, vad det flörtas på Dansbandsveckan den 14-20 juli. Flörtig foxtrot, tryckare med extra "gnuss" (panna mot panna), het dans och hångelchans när Black Jack, Lars Kristerz och en drös andra band bjuder upp. Förra året kom 50 000 besökare - är du singel är detta veckan för dig!

Läs mer på dansbandsveckan.se

6. Sexig svit i gammal bordell i Stockholm

Hotel Hellsten, Luntmakargatan 68. Huset, som byggdes vid förra sekelskiftet, har en brokig historia; bland annat fungerade rum 1105 som en hemlig bordell. Idag är det en juniorsvit med kakelugn, kristallkrona, mörkröda väggar och röd sammet.

Läs mer på hellsten.se/Hotel_Hellsten

7. Stockholm Pride

Hurra för kärleken - räkna med FEST!

Foto: iStock Unreleased / Getty Images / This content is

Stockholm Pride 29 juli-3 augusti. Kärlek för alla! På Pride råder full flörtfaktor.

Läs mer på stockholmpride.org

8. Erotikrummet i Bromma

Ulfsunda slott, Margretelundsvägen 125. Svart badkar, lack, läder och tv i taket. Det är inte för inte som rum 303 på 1700-talsslottet kallas "Erotikrummet".

Läs mer på ulfsundaslott.se

9. Arlanda och 10 000-metersklubben

Jumbo hostel, Jumbovägen 4. Missade du och älsklingen medlemskapet i 10 000-metersklubben på väg till Mallis? Ta tillfället i akt på säkrare mark, med en unik hotellupplevelse! I den här parkerade jumbon riskerar ni inte att bli upptäckta. I cockpit-sviten finns såväl spakar och instrumentpanel som specialbyggd dubbelsäng.

Läs mer på jumbostay.com

10. Rum för erotik i Sala silvergruva

Sala silvergruva, Drottning Christinas väg. Bo i världens djupaste svit, 155 meter under marken. Här är du omringad av total tystnad, underjordiska sjöar och bergsrum. Här kan du inte störas av mobilen (noll täckning). Personalen, som befinner sig ovan jord, når du via kommunikationsradio.

Läs mer på salasilvergruva.se

11. Svartsö - underbart boende i skärgården

https://www.instagram.com/p/BxSHfZ5BcwH/

 

 Svartsö logi, Svartsö Alsviks Udd 397. Efter en fyrarätters på Svartsö krog är det bara att rulla ner till ett av de inredda kanvastälten vid strandkanten. Här finns egen terrass, vilmöbler och garanterad sjöutsikt. Frukostkorgen dagen därpå levereras direkt till tältet.

Läs mer på svartsologi.se

 

GUIDE! Campa dig genom Sverige – 69 sommartips från norr till söder

 

12. Värmländsk sexival

Ängsbacka kursgård, Nyedsbacka 511. Sexsibility festival 26 juni- 1 juli. Sugen på att experimentera eller få ny inspiration? Tantrasex och intimitet står på schemat när sexibilityfestivalen hålls för tionde året i rad. Spännande workshops där du som singel, eller par, kan delta i alltifrån kroppsmålning till orgasmceremonier och tantramassage.

Foto: iStock Unreleased / Getty Images / ManuelVelasco

Tantrafestival, 31 juli-5 augusti, Ängsbacka kursgård. Kvinno- och manscirklar, dans och workshops kring tantrasex och massage för par och singlar. 100 % glädje, njutning och kärlek.

Läs mer på angsbacka.se

13. Lysekil

Strandflickornas havshotell, Turistgatan 13. Ta in en natt på Hannas pigkammare. Här hänger underkläderna fortfarande på tork och du kan tjuvkika i hennes dagbok som ligger på hyllan ...

Läs mer: Dekadens deluxe

14. Total lyx i Göteborg

Hotel Pigalle, Södra Hamngatan 2 A. Suite Belle på Pigalle utsågs till Världens mest dekadenta svit av Vogue. Välj mellan 50 sorters champagne, låt en bartender skaka drinkar på rummet eller låna designerkläder ur garderoben. Dyrt, men total lyx!

Läs mer på hotelpigalle.se

15. Way out west - vuxen festival med många snyggningar

Way out west, Slottsskogen, 8-10 augusti. Lite mer vuxet (Stay out west-områdena har 18-årsgräns), och med ett underbart, ständigt festmingel. Diskutera dagens spelningar med snyggingen du möter i baren!

Läs mer på wayoutwest.se

16. Ostronsafari i Grebbestad

I Grebbestad, Bohuslän, anordnas ostronsafari där du får lära dig allt om havets läckerheter.I Grebbestad, Bohuslän, anordnas ostronsafari där du får lära dig allt om havets läckerheter.I Grebbestad, Bohuslän, anordnas ostronsafari där du får lära dig allt om havets läckerheter.
I Grebbestad, Bohuslän, anordnas ostronsafari där du får lära dig allt om havets läckerheter. Foto: Roger Borgelid

Ostronsafari, Bröderna Klemmings dykhjälp, Kräftvägen 8. Fiska ostron tillsammans ute på havet. På kvällen avnjuter ni er fångst tillsammans med ett glas champagne mitt i idylliska Grebbestad.

Läs mer på Klemmingsdyk.se/ostronsafari

17. Kungsbacka

Downton - I nöd och lust, Tjolöholms slott. Upplev dåtidens romantik och dramatik på utställningen med originalkläder som burits av tvseriens kärlekspar lord och lady Grantham, Carson och mrs Hughes. Njut afternoon tea i salongen efteråt.

Läs mer på Tjoloholm.se

18. Halmstad - bästa stället för nattbad!

Tylösand strand, Tylösand. Den sju kilometer långa stranden är som gjord för gyllene sommartider. Har röstats fram som "Bästa stället för nattbad" av singlarna, enligt Match.com.

Läs mer på tylosand.se

 

LÄS OCKSÅ: 10 bästa stränderna i Sverige

 

19. Spa i Varberg

Asia spa, Varbergs stadshotell, Kungsgatan 24. Behöver ni en paus? Bara lugn, den japanska tvagningsritualen på Asia spa ska intas under tystnad. Testa tropisk regndusch och varma källor med utsikt över Varbergs fästning, så hittar ni säkert talets gåva, och varandra, igen.

Läs mer på varbergsstadshotell.com

20. Sverige dansar i Västervik

Sverige dansar 27-30 juni. Västervik resort. Tre härliga dagar fyllda med kurser och kvällsdanser. Lär dig eller finslipa takterna i salsa, bugg, bachata och fox - och var inte rädd för att bjuda upp. Att nöta snygga moves ihop är ett perfekt sätt att träffas!

Läs mer på Sverigedansar.se

21. Bada naken på Öland

Lyckesands nakenbad, norra Öland. Lev livet utan sorg, men skippa Sergels torg. På Ölands enda naturistbad kan ni bada nakna så alla ser ...

Läs mer på badkartan.se

22. Svingla loss i Skurup

För dig som vill testa nytt i (och utanför) sängen finns Venusgården i Skurup. På erotikpedagogen Ylva Franzéns hotell har varje rum en sexgunga i taket och välfyllda korgar med massageoljor och sexleksaker. För den som föredrar det fria finns en stor säng att tillgå ute i den lummiga trädgården och på gården finns ­”lekstugan”, som är preppad för sexfest.

Läs mer på venusgarden.se.

LÄS OCKSÅ: Sugen på att prova en sexleksak? Här är 8 heta förslag som du redan har hemma

 

Artikeln är uppdaterad 20 maj, 2019.