Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Shutterstock

11 anledningar till att det är BÄST att vara singel

Kan man vara lycklig som singel? JA! Här listar vi våra 11 favoritanledningar till varför singellivet är det bästa livet!

1. Det är bättre för hälsan att vara singel, enligt flera undersökningar

Det finns flera studier och undersökningar som visar att singlar sover bättre, tränar mer och är mer självständiga än personer som lever i relationer – vilket totalt sett gör oss singlar mer hälsosamma än andra!

2. Du behöver inte kompromissa med någon

Som singel kan du göra Vad Du Vill utan att behöva överlägga med någon annan innan. Om du vill åka på solsemester, vara ute och festa till sent eller äta falukorv till middag så kan du göra det. Du behöver inte tjafsa eller argumentera med någon annan. Dina val är de som gäller.

3. Som singel kan allt hända

Som singel kan faktiskt vad som helst hända, hela tiden. Du kan träffa din livspartner på bussen hem. Du kan få ett nytt jobb och flytta till en annan stad eller ett annat land. Alla möjligheter och vägar är öppna!

Som singel slipper du onödiga bråk om disken! Foto: Shutterstock

4. Inga vardagsbråk om disken

Som singel minskar vardagsirritationen och gnabbet markant. Om disken inte är diskat så är det ju liksom ditt ”fel”, ingen annans. Det är ingen annan som inte har städat. Och dessutom kan du ju ha det precis hur stökigt eller pedantiskt rent som du vill. Inga städviljor behöver krocka!

5. Mer tid för dina intressen

I ett förhållande prioriterar man ofta en annan människa eller kompromissar med varandra så att båda blir glada. Som singel kan du lägga fokus på dig själv och utveckla dina intressen!

6. Du slipper mycket av det dåliga samvetet 

Självklart kan en ha dåligt samvete för tusen saker i livet, men som singlar slipper vi romantiskt dåligt samvete. När man prioriterar sig själv före den andra i ett förhållande kan dåligt samvete uppstå. Som singel behöver du inte följa med på en astråkig aw med din partners trista kolleger, och du behöver inte heller ha dåligt samvete för att tacka nej.

LÄS ÄVEN: Träffa nya vänner som vuxen? 9 enkla sätt att kompisdejta

7. Lättare att träffa nya människor som singel

Vi människor är sociala varelser med ett inbyggt behov av att umgås med andra människor. Som singel blir man därför aktiv i sitt socialiserade på ett annat sätt. Vi ”tvingas ut”, och hittar på massa roliga saker medan personer i ett parförhållande såsar bort hela helgen i soffan. Det gör det också lättare för oss singlar att träffa nya människor. Vi har tid att investera i nya relationer, oavsett om det är nya vänskaper eller relationer.

Singlar har roligare på fest än personer i förhållanden! Foto: Shutterstock

8. Det ÄR roligare att festa som singel

Japp, kanske den mest sanna punkten i den här artikeln? Att festa som singel jämfört med att festa i en relation går faktiskt inte att jämföra. Vi har inga tider att passa och ingen som kan bli svartsjuk där hemma. Det gör att vi har lättare att vara i nuet och festa loss. Dessutom kan vi flirta hejvilt om vi känner för det!

9. Din smak står i centrum

Oavsett om det är inredning eller val av Netflix-serie så är det din smak som står i centrum. Du kan måla väggarna i dina favoritfärger eller fylla rummen med secondhand-fynd, och ingen kan säga något om det.

10. Lättare att experimentera med ditt sexliv

I ett förhållande är det lätt att fastna i sexslentrian. Det är samma ställningar, på samma ställen, på samma tider… Eller ännu tråkigare: lusten och spänningen kan helt försvinna i ett förhållande. Som singel är spänningen konstant närvarande i sexlivet. Omfamna den här perioden i ditt liv! Allt kan hända – om du vill! Om du inte vill dejta eller träffa nya sexpartners ska du självklart inte göra det. Då kanske du vill unna dig någon ny sexleksak eller läsa en het sexnovell. Kom ihåg att man inte behöver vara två för att ha ett härligt sexliv.

Som singel har du möjligheten att investera i vilka relationer du vill. Foto: Shutterstock

11. Investera i hållbara vänskaps- och familjerelationer

I vårt samhälle är det ofta kärleksförhållanden som sätts på piedestal, medan relationer mellan vänner eller familjemedlemmar hamnar lite i skuggan. Tyvärr, eftersom det inte stämmer. Som singlar har vi tid och energi att lägga på våra vänner och familj. Vi kan odla relationer som håller, med personer vi verkligen vill ha i våra liv. Håll inte tillbaka med din kärlek bara för att du inte har ett ”romantiskt förhållande”, utan lägg din kärlek på personer du tycker om.