Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Amelias reporter Anne Haavisto har testat lusthöjande oljor, serum och geléer.Amelias reporter Anne Haavisto har testat lusthöjande oljor, serum och geléer.Amelias reporter Anne Haavisto har testat lusthöjande oljor, serum och geléer.
Amelias reporter Anne Haavisto har testat lusthöjande oljor, serum och geléer. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Stort test: Så bra är de nya sexserumen

Premium Marknaden för lusthöjande oljor, serum och geléer – som man använder direkt på könsorganet – har vuxit rejält de senaste åren.

– Vi går i gång på att söka efter det som kan ge oss ett härligare sexliv med ökad lust och fler orgasmer, säger Åsa Enervik, barnmorska och sexualupplysare.

Vi har testat och satt betyg på 10 olika produkter.

Läs här om vilka du inte bör slösa dina pengar på – och vilka som verkligen gör sitt jobb och:

Gör det lättare att få orgasm.

Gör dig kåt med bara några få droppar.

Passar på klitoris, blygdläppar och ollon.

Ger mycket njutning för pengarna.

Är ”slickbar” med söt smak.

Det finns ett generellt ökat intresse för olika typer av sexhjälpmedel och kunder efterfrågar allt större variation. Åsa Enervik, barnmorska och sexualupplysare på RFSU-kliniken i Stockholm, tror att det handlar om vårt synsätt vad gäller sex.

Utbudet av lusthöjande produkter, som oljor, serum och krämer har ökat och i vissa butiker finns hela sektioner med de här produkterna, som har olika effekt men som oftast säljs som lusthöjande eller ”pirriga”. Vilken typ av olja man ska välja är mycket individuellt, beroende på vad man tycker om för smak, konsistens, känsla och vilken effekt man vill uppnå.