Foto: MAGNUS TORLE/ Shutterstock

Stort astro: Så blir ditt karriärs- och kärleksliv i vår

Heta nöjen, kärlek och nya möjligheter – fram till sommaren pulserar livet för de flesta. Fånga förälskelse eller satsa allt på karriären? De kommande månaderna ser ut att bli givande för de allra flesta tecknen – var extra uppmärksam på dina turdatum. 

Astrolog Li Larsson har ställt vårens horoskop för april, maj och juni. 

Läs här om:

✔️ Vad stjärnorna säger om sex, kärlek och pengar.

✔️ Hetaste nöjena för dig.

✔️ Dina turdatum.

Li Larsson

Väduren – gå inte fram som en ångvält 

21/3–20/4

Energi: Plutos påverkan gör dig tuff och motståndskraftig och i vår är du Zodiakens vinnare. Du satsar på erövringar!

Karriär: Jobbet betyder mycket nu och har du äntligen det rätta i sikte ger du allt! Du har en instinkt för lönsamma kontakter.

Möjligheter: Att vända svart till vitt är vårens stora chans för det här tecknet. Du inser att tron på dig själv är nyckeln! Så fångar du kärleken: I maj vaknar din passion till liv på allvar och du vill ha allt eller inget. Gå inte fram som en ångvält, var hellre ödmjuk…

Hetaste nöjena: Kvällarna på stranden, storstadens uteserveringar och en weekendresa.

Dina turdatum: 19/4, 8/5, 3/6. 

Oxen – när du flörtar får du ofta napp 

21/3–20/4

Energi: Merkurius påverkan är stabiliserande och i vår följer ambitionerna och fokusen med på köpet. Du vädrar nya framgångar!

Karriär: Stjärnorna ger dig en rejäl knuff i baken och nu kan det börja hända saker. Ett steg i taget ror du dina mål i land.

Möjligheter: I april får du uppskattning och bekräftelse och stiger i graderna. Sug åt dig av andras erkännande. Så fångar du kärleken: Din sensualitet är ditt bästa vapen i kärlek och när du flörtar får du ofta napp. Men du är kräsen, stirra dig inte blind på det yttre!

Hetaste nöjena: Golfresan, trädgården och cykelutflykterna med picknickkorgen.

Dina turdatum: 22/4, 12/5, 13/6.

Nils van der Poel, skridskoåkare och OS-guldmedaljör, är född 25 april 1996 och är oxe. Foto: OLAF KRAAK / EPA / TT / TT NYHETSBYRÅN

Tvillingarna – rastlösheten kan bli ett hinder 

22/5–21/6

Energi: Du är ett nyfiket kvicksilver och när planeten Mars eldelement ökar modet hoppar du gärna på nya spännande projekt!

Karriär: Du är vaken på jobbet, men undviker för mycket eget ansvar på dina axlar. Att samarbeta passar dig bättre just nu.

Möjligheter: Resor hägrar för många i tecknet. I maj/juni syns också en nystart, kanske en efterlängtad flytt som blir av…

Så fångar du kärleken: Rastlösheten är stor i vår och att aldrig stanna upp kan vara ett hinder. Känn efter vad du vill och spring inte i väg när det börjar brännas!

Hetaste nöjena: Resor, nya bekantskaper och en äventyrlig sport.

Dina turdatum: 28/4, 10/5, 11/6.

Kräftan – du vill i hemlighet bestämma

22/6–23/7

Energi: Uranus påverkan gör dig både rebellisk och charmig i vår. Trots att du är ofta gör dig ”svår” lyckas du skaffa nya supporters!

Karriär: Du är ett känsligt vattentecknen, dock ett kardinalt sådant och du vill i hemlighet bestämma. I maj eller juni får du chansen!

Möjligheter: Oväntade erövringar följer sannolikt i dina viljestarka spår. Nu upptäcker du kanske att du kan mer än du tror.

Så fångar du kärleken: Du flörtar gärna och oblygt och med en stark Venus dessutom, bör dina romantiska planer slå in!

Hetaste nöjena: Kärleksfilmer eller böcker, en tatuering och mysiga heminredningsprojekt.

Dina turdatum: 24/4, 18/5, 5/6.

Lejonet – i maj får du ny energi 

24/7–23/8

Energi: Våren börjar lite segt. Men planeten Mars ökar orken och initiativförmågan. Från mitten på maj är du som pånyttfödd!

Karriär: Viljan finns där men du bygger lätt luftslott när du blir för engagerad. Ta med dig andras kompetens i dina planer.

Möjligheter: Din värme och glada humör drar välgörare till dig. Nu får du hjälp att fånga de verkliga guldglimtarna!

Så fångar du kärleken: Hoppfulla stjärnor laddar hjärtat och nu vågar du tro på kärleken med stort K! Positivt gensvar överraskar dig i början på juni.

Hetaste nöjena: Shopping på dyra gatan, lyxiga behandlingar och glittrande premiärer.

Dina turdatum: 16/5, 2/6, 5/6.

Tina Nordström, kock och programledare, är född 6 augusti 1973 och är Lejon. Foto: KARIN TÖRNBLOM / TT NYHETSBYRÅN

Jungfrun – bejaka spirande känslor 

24/8–23/9

Energi: Du driver på en försiktig utveckling och är positiv, men vill inte tappa kontrollen, framför allt inte över kostnaderna.

Karriär: I april är du målmedveten och taktisk, men de vassa armbågarna saknas. Inse att du måste ta i mer för att lyckas!

Möjligheter: Slumpen kan visa sig vara tursam. Det ena leder till det andra och i sköna maj känner du dig ofta lyckligt lottad.

Så fångar du kärleken: I slutet på maj, början på juni ökar pulsen för tecknet. Du förnekar det kanske först, men sen måste du bejaka dina spirande känslor!

Hetaste nöjena: Biobesök och konserter för två, samt en hälsoresa.

Dina turdatum: 8/4, 30/5, 4/6.

Vågen – en passionerad period är på väg

24/9–23/10

Energi: Du är en livsnjutare, drömmande men också framåt och vågar ta dina chanser! Man anar en passionerad period på väg...

Karriär: I mitten på maj ökar Plutos påverkan ambitionerna och viljestyrkan. Det kan bli starten på en framgångsrik tid!

Möjligheter: Du är den som vågar tro på att drömmar kan bli verklighet i vår. Nu ser du inga hinder, bara nya möjligheter!

Så fångar du kärleken: När Mars möter Venus sprakar kemin! Om den blir långvarig återstår dock att se. Satsa inte hela hjärtat för snabbt, ta med förnuftet. 

Hetaste nöjena: Romantiska möten, lyxiga krogbesök och skönhetsbehandlingar.

Dina turdatum: 30/4, 19/5, 27/5.

Skorpionen – hoppas på tur och skicklighet i affärer

24/10–22/11

Energi: Merkurius påverkan gör dig fokuserad och målmedveten, men något stel i sociala sammanhang. Bjud på dig själv!

Karriär: Tuff och självsäker siktar du framåt i jobbet, men glöm inte att stanna upp ibland och njuta av det du redan har.

Möjligheter: Gynnsamma planeter samlas i april och en kassaförstärkning är nära. Du kan hoppas på tur och skicklighet i affärerna.

Så fångar du kärleken: Zodiakens hetaste erövrare är ovanligt svårflörtad under en karg Saturnus. Öppna upp om dina känslor om du vill se resultat!

Hetaste nöjena: Naturvandringar, kreativt skapande och en ny motionsform.

Dina turdatum: 21/4, 17/5, 9/6.

Johanna Nordström, komiker, är född 19 november 1995 och är skorpion. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skytten – efterlängtade äventyr dyker upp i maj

23/11–22/12

Energi: Här finns en nyfiken sökare som ofta hittar vägen till sina mål. Andra blir inspirerade av din positiva kraft!

Karriär: I april syns en nytändning för många i tecknet. Nu kan det gå bra för dig, du tvekar inte när du får något bättre framför ögonen!

Möjligheter: I maj dyker efterlängtade äventyr upp och det kan bli mycket spänning för din del. Ett nytt kapitel öppnar sig.

Så fångar du kärleken: Det är under senvåren känslorna vaknar på allvar och nu berättar månens romantiska trend att du vågar ta de första stegen.

Hetaste nöjena: Kärlek på resan, stugan i skogen och storstadens brus.

Dina turdatum: 6/4, 26/5, 7/6

Stenbocken – grillfester och loppisar är heta nöjen 

23/12–20/1

Energi: Din jordnära natur vaknar av planeten Uranus livliga påverkan och i vår är du den som höjer stämningen och ordnar de bästa kalasen!

Karriär: Plötsliga jobbchanser dyker upp för tecknet, nu kan du som är beredd att handla snabbt hamna några bra kliv framåt.

Möjligheter: Du överger din vanliga försiktighet som rör förändringar och i maj bestämmer du dig för en hälsosam nystart.

Så fångar du kärleken: Det finns vibrerande kärlekstecken på din himmel redan i april och nu är du inte rädd för att ta exakt de initiativen som krävs!

Hetaste nöjena: Klättringskurser, grillfester och loppisar.

Dina turdatum: 19/4, 4/5, 9/5.

Vattumannen – Saturnus lockar fram en viss händighet 

21/1–18/2

Energi: Din självkontroll lyser genom allt i vår, men du kan också vara rolig och frigjord, till och med passionerad i dina stunder!

Karriär: Din förmåga att skapa nya kontakter tycks vara till din fördel i vår. Från april visar du extra handlingskraft på jobbet.

Möjligheter: Du är mer tänkare än praktiker, men nu lockar Saturnus påverkan fram en viss händighet. Det kan bli kul!

Så fångar du kärleken: En försiktig nyfikenhet vaknar. Du har ett sårbart hjärta, men i maj/juni öppnas dörrarna du bara måste kliva in i!

Hetaste nöjena: Museibesök, nöjesfält och träffar med vänner och släktingar.

Dina turdatum: 18/4, 24/5, 11/6.

Ebba Busch, politiker och partiledare för Kristdemokraterna, är född 11 februari 1987 och är vattuman. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fiskarna – stjärnorna hjälper dig att sätta gränser 

19/2–20/3

Energi: Din medfödda omtanke lyser stark i april, men i maj påverkar Pluto och då skiftar fokusen till de egna intressena!

Karriär: Jobbet går på rutin, men nu drömmer du om tillfällena att putsa på karriären. Det är dags att ta tag i saken!

Möjligheter: Du är nästan alltid snäll och medgörlig, men i maj får du stjärnornas hjälp att sätta gränser. En ny värld öppnar sig. 

Så fångar du kärleken: Vårens starka känslor handlar om både kärlek och äganderätt. Du har en säker attraktionsförmåga, men måste tygla svartsjukan som följer med i leken.

Hetaste nöjena: Båtturer, kreativt skrivande och måleri.

Dina turdatum: 14/4, 10/5, 3/6.

LÄS MER: 6 heta anledningar att börja skriva sexdagbok 

LÄS MER: Hanne 76, miste sin stora kärlek: ”Han viskade ‘jag dör’”