Shirley Clamp uppmanar andra kvinnor med sköldkörtelproblem att inte nöja sig förrän de blir hjälpta. ”Det är viktigt att kolla upp och kräva att få en ordentlig undersökning.”
Shirley Clamp uppmanar andra kvinnor med sköldkörtelproblem att inte nöja sig förrän de blir hjälpta. ”Det är viktigt att kolla upp och kräva att få en ordentlig undersökning.” Foto: Peter Knutson

Shirley Clamp om svåra kampen mot sköldkörtelsjukdomen

Trött, låg, ingen energi, extra vikt – trots bra kost och träning. Artisten Shirley Clamp, 48, kände inte igen sig själv. – Jag var trött, och även om jag ansträngde mig med kost och träning, blev jag inte av med den extra vikten. Vad är det som händer? tänkte jag. I dag mår hon äntligen bra igen – och har dessutom hittat kärleken i ensamstående pappan Benny. Här berättar Shirley Clamp om hypotyreos-diagnosen, problemen med att hitta rätt behandling – och hur hon till slut blev hjälpt av en specialist.

amelia är en del av Expressen Premium.
Mer Premium hittar du
här.

Det är nog många kvinnor som kan identifiera sig med Shirley Clamps berättelse. För i dag är det närmare 500 000 personer i Sverige som har sköldkörtelproblem. Var tionde svensk kvinna är drabbad. Det är en svårbehandlad sjukdom på så vis, att flera upplever att de inte mår bra, trots medicinering.

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Du får såklart också tillgång till hela Expressen Premium!
  • Avsluta prenumeration online när du vill

Aktuellt just nu