”Som läkare ska man inte visa någonting utåt, utan bara fortsätta kämpa på och låtsas som om allt är bra”, säger Karin Hagard som under många år kämpat mot psykisk ohälsa.
”Som läkare ska man inte visa någonting utåt, utan bara fortsätta kämpa på och låtsas som om allt är bra”, säger Karin Hagard som under många år kämpat mot psykisk ohälsa. Foto: Joakim Rådström

Psykiatern Karin, 67: ”Jag ville egentligen aldrig sluta leva”

Karin Hagard, 67, utbildade sig till psykiater men drabbades av svår jobbstress. Hon slutade sova och kraschade till slut helt. Efter flera års depression, djup ångest och tankar på självmord har hon nu på nytt hittat både sig själv och – kärleken. – Jag ville egentligen aldrig sluta leva, men jag härdade inte ut med ångesten. Här berättar Karin om vägen tillbaka. Och Margda Waern, professor och överläkare i psykiatri, förklarar varför kvinnors suicidtal är som högst i åldern 45 till 64 år.
Joakim Rådström

amelia är en del av Expressen Premium.
Mer Premium hittar du
här.

Det är en stilmedveten 67-åring som möter oss i den ljusa kaféytan i Lunds Domkyrkoforum. Karin Hagard är klädd i elegant grön klänning och vackra halssmycken.

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Du får såklart också tillgång till hela Expressen Premium!
  • Avsluta prenumeration online när du vill