Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
”Lite så har jag tänkt; jag investerar i branscher som jag har en känsla för, som kläder och telefoner”, säger Ninna Jonsson Claar.”Lite så har jag tänkt; jag investerar i branscher som jag har en känsla för, som kläder och telefoner”, säger Ninna Jonsson Claar.”Lite så har jag tänkt; jag investerar i branscher som jag har en känsla för, som kläder och telefoner”, säger Ninna Jonsson Claar.
”Lite så har jag tänkt; jag investerar i branscher som jag har en känsla för, som kläder och telefoner”, säger Ninna Jonsson Claar. Foto: PRIVAT

Ninna, 51, tjänade ihop till kontantinsatsen på börsen

Premium Efter att ha hamnat i en privatekonomisk svacka började Ninna Jonsson Claar, 51, köpa aktier. Sedan dess har hon lyckats spara ihop till en kontantinsats till ett hus. 

– Tidigare tog en försäkringsmäklare hand om min tjänstepension, jag kände att det här klarar jag bättre själv. Det gör mig stolt, säger Ninna. 

Här är expertens bästa tips på hur du bygger din ekonomiska framtid och förverkliga dina drömmar. 

Läs också: 

✔️ Så blir du en aktieinvesterare på 5 minuter.

✔️ Hållpunkterna när börsen svajar.

✔️ Expertens råd för att bygga en buffert.

✔️ 3 proffsknep från en av världens bästa investerare.

– Förr kunde börsen kännas magisk, i dag är ett annat läge. För några år sedan kunde jag köpa för en summa, och ett år senare fanns det dubbelt så mycket på kontot. Då kunde jag hämta hem vinster. 

– I dag, med tanke på världsläget, ser det annorlunda ut. Jag köper en del när marknaden går ner, men det är mycket mer komplext nu än för ett par år sedan. Trots allt måste man förstå att allt kan försvinna, det finns inga garantier för uppgång. Om man går in på börsen ska man vara medveten om att pengarna kan försvinna – kan man inte klara den risken är det bättre att ha pengarna på sparkonto.