”Jag gick till socialtjänsten, jag skämdes och var rädd för att någon skulle se mig. Men sedan tänkte jag att vi har det här skyddsnätet, så varför ska man inte be om hjälp? Det är mycket sämre att försöka ta privata lån, det kan bli så dåligt till slut”, säger Natalie Nordman.
”Jag gick till socialtjänsten, jag skämdes och var rädd för att någon skulle se mig. Men sedan tänkte jag att vi har det här skyddsnätet, så varför ska man inte be om hjälp? Det är mycket sämre att försöka ta privata lån, det kan bli så dåligt till slut”, säger Natalie Nordman. Foto: Jens Blixth

Natalie, 44, om skammen: ”Jag tvingades söka socialbidrag”

Efter en skilsmässa för elva år sedan var 44-åriga Natalie Nordmans ekonomi körd i botten. För att kunna köpa en vinteroverall till sonen sökte hon motvilligt socialbidrag. – Det var så hemskt. Plötsligt försvann hela min sociala status, berättar hon. Här berättar Natalie om sin väg från kaos till trygg ekonomi.
Jane af Sandeberg

Efter skilsmässan var Natalie Nordmans ekonomi hårt ansträngd – så pass att hon inte hade råd när sonen behövde en ny vinteroverall.

– Jag tvingades söka socialbidrag och skämdes, men jag tänkte att jag har ju betalat skatt och nu behövde jag hjälp. Det var hemskt, och skamfyllt.

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Du får såklart också tillgång till hela Expressen Premium!
  • Avsluta prenumeration online när du vill