Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Birgitta Piper får en läsarfråga om orättvis fördelning mellan vuxna barn.
Birgitta Piper får en läsarfråga om orättvis fördelning mellan vuxna barn.
Birgitta Piper får en läsarfråga om orättvis fördelning mellan vuxna barn.
Birgitta Piper får en läsarfråga om orättvis fördelning mellan vuxna barn.

”Min bror fick 200 000 av våra föräldrar – i hemlighet”

Rättvisa bland syskon, även när de är vuxna, kan vara en het potatis.

Det visar det brev som ekonomijournalisten Birgitta Piper har fått från en kvinna, som tycker att hon och två syskon blivit orättvist behandlad av sina föräldrar.

Deras yngste bror har under flera års tid fått ekonomiskt understöd av föräldrarna. Bakom de andra syskonens ryggar. Uppemot 200 000 kronor har det blivit. De andra syskonen har inte fått något.

Nu vill den brevskrivande kvinnan få hjälp med att skipa rättvisa. Kanske föräldrarna kan ta ett seniorlån för att kunna ge pengar till de övriga syskonen, föreslår hon. 

Här kan du läsa vad Birgitta Piper råder till.

Fråga: Jag är äldst i en syskonskara på fyra. Nu har det visat sig att våra föräldrar stöttat yngste brorsan ekonomiskt under en lång tid. Han är fysiskt och psykiskt frisk men har valt att satsa på skådespeleri och har varit arbetslös i perioder.

Vi, hans syskon, tycker att det är ett val han har gjort och är besvikna över att våra föräldrar gått bakom våra ryggar. Det handlar om ungefär 200 000 kronor. Det kanske låter gnidet, men vi vill känna oss rättvist behandlade och också ha de här pengarna. Hur löser man det ekonomiskt? Ska våra föräldrar skriva in det i sina testamenten eller ta seniorlån?

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.