Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En mamma berättar om svårigheterna med sin son. OBS! Genrebild.En mamma berättar om svårigheterna med sin son. OBS! Genrebild.En mamma berättar om svårigheterna med sin son. OBS! Genrebild.
En mamma berättar om svårigheterna med sin son. OBS! Genrebild. Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN

Mia, 52: Min son fick flytta till ett familjehem

Premium LÄSARBERÄTTELSE. Sonens utbrott började komma i sexårsåldern. 

Problemen eskalerade – och till slut tvingades signaturen ”Mia”, 52, ringa till polisen. Efter det placerades sonen i ett familjehem.

– Jag gick sönder inombords, berättar hon.

”På förskolan sa personalen att min son var avståndstagande och att han observerade länge innan han gick in i lek med andra. När han började i sexårsverksamhet märkte lärarna att han ofta blev förbannad och skrek. De sa att det inte gick att lugna ner honom. Då tog jag honom till BUP, och efter en utredning fick han diagnosen adhd. Det var många konflikter med lärarna och jag försökte förklara att min son behövde lugn och ro.

Jag bad också om att få till en ny utredning, för jag misstänkte att det fanns något mer än adhd. När han var nästan åtta år fick han även diagnosen Asperger. Medicinerna byttes ut och han började gå till habiliteringen, utöver skola och läxor. Det blev för mycket så han slutade där.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.