Efter skilsmässan från maken hittade Maria Leinonen, 39, kärleken på nytt i Emma Eliasson, 32. ”Vi är äckligt kära och Emma är på väg att flytta ner till mig i Simrishamn. Och sedan får vi se vad som händer”, säger Maria.
Efter skilsmässan från maken hittade Maria Leinonen, 39, kärleken på nytt i Emma Eliasson, 32. ”Vi är äckligt kära och Emma är på väg att flytta ner till mig i Simrishamn. Och sedan får vi se vad som händer”, säger Maria. Foto: Privat

Maria, 39: ”Jag skilde mig från min man – blev kär i en kvinna”

Beslutet om skilsmässan var gemensamt. Men Maria Leinonen var ändå inställd på att varannan vecka-livet skulle bli vidrigt, för det var vad alla hade sagt till henne. Istället blev det tvärtom. Hon och exmaken samarbetar bra - och Maria har hittat kärleken på nytt. Nu vill hon och fästmön Emma Eliasson ge hopp till andra som står mitt i eller inför ett uppbrott. – Jag saknade något liknande när jag var nyseparerad och halvbitter och bara såg lyckliga kärnfamiljer överallt, säger Maria.

Solen sken från bekymmerslös himmel när Maria Leinonen för drygt ett år sedan slog sig ner på en uteservering i idylliska Simrishamn, där hon försörjer sig som konstnär. Hon hade just separerat från sin man sedan nio år tillbaka. Skilsmässan var färsk och såren påtagliga.

– Ja, för även om vi var överens om vår skilsmässa så var det tufft. Framför­allt var det tufft att vara utan Edward, vår son som då skulle fylla åtta, säger Maria.

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Nu får du tillgång till en kvinnovärld med relationerna i centrum, möten med vanliga människor och berättelser som berör.

  • Du får såklart också tillgång till hela Expressen Premium!
  • Gratis 2 veckor – därefter 79 kr/månad
  • Avsluta prenumeration online när du vill

Aktuellt just nu