Som 13-åring blev Mathilda utsatt för grooming och sexuellt utnyttjad av mycket äldre män upprepade gånger. Nu släpper hon en bok om övergreppen.
Som 13-åring blev Mathilda utsatt för grooming och sexuellt utnyttjad av mycket äldre män upprepade gånger. Nu släpper hon en bok om övergreppen. Foto: Peter Knutson

”De som köpte sex var alla möjliga – IT-killen, läraren och chefen”

Mathilda Hofling var 13 år, lite blyg och levde för simningen, när hon lurades att skicka nakenbilder till en man som hon chattat med på nätet.

Det blev starten på ett helvete i sexhandelsträsket, präglat av övergrepp och hot. Samtidigt var Mathilda fast övertygad om att allt var hennes eget fel. 

– Jag fick höra att jag var en värdelös hora, att jag var smutsig, och att det därför var fritt fram att använda mig.

Det är första gången Mathilda Hofling är på Stadshotellet vid stora torget i Västerås. Hon går in i den pampiga byggnaden med kristallkronor i taket. Tyst följer hon efter ”Simon” till ett rum där två medelålders män sitter i en soffa. 

”Simon” puttar fram henne. Mathilda tvekar, men vågar inget annat än att sätta sig mellan männen. De tar fram vin och snacks, hon försöker avböja, men ser på ”Simons” blick att det inte är någon idé. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill