Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Marie Bergman, 71, hävdar att hon har lärt sig stärka kropp och själ genom vagusnerven.Marie Bergman, 71, hävdar att hon har lärt sig stärka kropp och själ genom vagusnerven.Marie Bergman, 71, hävdar att hon har lärt sig stärka kropp och själ genom vagusnerven.
Marie Bergman, 71, hävdar att hon har lärt sig stärka kropp och själ genom vagusnerven. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Livet blir aldrig mer detsamma”

Premium Den omtalade vagusnerven påstås enligt vissa hälsokretsar göra oss friskare, gladare och mindre deprimerade. 

Sångerskan och musikern Marie Bergman, 71, kallar den för ”kärleksnerven” och menar att hon tack vare upptäckten kan påverka sitt eget mående.

– Vi har den här medfödda förmågan att läka oss men lyssnar oftast mer på intellektet, säger hon.

Nästan längst ut på Lidingö utanför Stockholm ligger en oas. I den oasen bor sångaren och musikern Marie Bergman, 71, med sin man, musikern Lasse Englund, och den dansksvenska gårdshunden Solvej och den ryska vildkatten Tarragon. Här lever de som fjärde generation i Lasses före detta föräldrahem. Det är här de har sin musikstudio, här de gärna sitter tillsammans och skapar musik, hit kommer barn och barnbarn ofta på besök.

Marie Bergman

Ålder: 71.

Gör: Sångare, låtskrivare, musiker, röstpedagog, musikprofessor.

Bor: Lidingö utanför Stockholm.

Familj: Gift med Lasse Englund, musiker, barnen Fredrik och Lina och barnbarn.

Karriär: Var med i populära gruppen Family Four på 70-talet, blev soloartist 1974 och slog igenom med låten Inte ger man fan i politiken, har varit med i Melodifestivalen fyra gånger, vunnit tre.