Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Linda har en önskan om att öka kunskapen om hur det är att leva med EIPS.Linda har en önskan om att öka kunskapen om hur det är att leva med EIPS.Linda har en önskan om att öka kunskapen om hur det är att leva med EIPS.
Linda har en önskan om att öka kunskapen om hur det är att leva med EIPS. Foto: Theresia Köhlin

Linda, 42, har diagnosen EIPS: ”Jag kände inte att jag passade in”

Premium Hennes liv har präglats av starka känslokast, utanförskap och smärtsamma uppbrott. 

– Jag kände mig ful, fel och mindre värd än andra, berättar Linda Andersson, 42. 

Hon försökte ständigt döva känslorna, bland annat genom missbruk av alkohol och droger. Till slut fick Linda ett namn på sitt helvete, diagnosen emotionellt instabilt personlighetssyndrom – och en behandling som har hjälpt henne att finna harmoni och balans i tillvaron.

Linda Andersson hade färgordnat vartenda plagg i butiken, och kände sig mycket nöjd. Det blev lättöverskådligt och gav harmoni till rummet. Men så kom hennes chef och förstörde allt genom att säga ”Visst är det snyggt, men du har hängt på helt fel sätt. Nu behöver vi göra om.” Det började koka i Linda. Ja, hon blev så fruktansvärt arg att hon gick in i personalrummet, grabbade tag i sin jacka och lämnade med orden ”då kan du sköta din jädra butik själv.” 

– Jag gick aldrig mer tillbaka till det jobbet. På sätt och vis har jag haft tur som fick lära mig hemma att man inte ska visa sina känslor, det sitter djupt inpräntat i mig. Så även om jag har kastat saker i rena ilskan hemma, så ställde jag inte till med en scen där och då.