Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
01:21Premium
Varför vill signaturen Anns make skriva ett äktenskapsförord, vad har han i görningen? Den frågan ställer sig Birgitta Piper – och varnar Ann för att skriva på.Varför vill signaturen Anns make skriva ett äktenskapsförord, vad har han i görningen? Den frågan ställer sig Birgitta Piper – och varnar Ann för att skriva på.Varför vill signaturen Anns make skriva ett äktenskapsförord, vad har han i görningen? Den frågan ställer sig Birgitta Piper – och varnar Ann för att skriva på.
1 AV 2
"Oerhörd skillnad om du är 25 eller 80"
2 AV 2
Varför vill signaturen Anns make skriva ett äktenskapsförord, vad har han i görningen? Den frågan ställer sig Birgitta Piper – och varnar Ann för att skriva på.
Foto: Shutterstock

”Kräver äktenskapsförord – efter sex år som gifta”

Premium Signaturen ”Ann” har varit gift i sex år, men nu har hennes make plötsligt bestämt att hon måste skriva på ett äktenskapsförord, där bland annat deras hus ska tillfalla honom i händelse av skilsmässa.

Är det rimligt av honom att kräva att Ann skriver på? 

Det svarar Birgitta Piper på här.

Fråga: Har en fundering angående äktenskapsförord. Jag och min man har varit gifta i sex år. Vi har båda barn sedan tidigare, men inga gemensamma. Jag flyttade in i ett hus som han äger sen tidigare. Vi har byggt ut och renoverat i omgångar. Lån och lagfart står på honom, men jag sätter in pengar på ett gemensamt huskonto varje månad (inte lika mycket som min man som tjänar mycket mer). Sedan är det jag som köper nästan all mat, även till djuren, försäkringar...

Vad händer med mig om jag skriver under?

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.