Kockens straff: Kokades långsamt ihjäl i en gryta
Kocken Richard Roose la gift i en kittel med gröt. Hela 19 personer dog.
Som straff sänktes han i en gryta med kallt vatten och kokades sedan till döds under två timmar.
Här redogör vi för dödsdomar och avrättningsmetoder som använts genom historien – den ena metoden grymmare än den andra.
Richard Roose var en engelsk kock som 1531 förgiftade 19 personer i biskopen av Rochesters hushåll. Han hade lagt det starkt verkande giftet i en kittel med gröt. Och tagit i lite extra för säkerhets skull. Samtliga dog.
Orsaken till hans brott är oklar, men följden desto tydligare.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
amelia är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.