Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Birgitta Piper får en läsarfråga om guldsmycken och hur man bär sig åt när man vill sälja dem och investera i fonder.Birgitta Piper får en läsarfråga om guldsmycken och hur man bär sig åt när man vill sälja dem och investera i fonder.Birgitta Piper får en läsarfråga om guldsmycken och hur man bär sig åt när man vill sälja dem och investera i fonder.
Birgitta Piper får en läsarfråga om guldsmycken och hur man bär sig åt när man vill sälja dem och investera i fonder.

”Jag vill sälja mina guldsmycken – hur ska jag tänka?”

Premium En kvinna skriver till ekonomijournalisten Birgitta Piper och undrar hur hon ska gå till väga när hon vill sälja sina guldsmycken, för att kanske investera pengarna i fonder i stället.

”Guld är hett”, skriver Birgitta, men tillägger att det kanske inte alltid är läge att sälja – och att det finns viktiga faktorer att ta i beaktande innan du länsar smyckeskrinet.

Här är Birgitta Pipers svar och råd.

Fråga: Bästa Birgitta. Tänker sälja av några guldsmycken som bara ligger i skrinet. Pengarna tänker jag dela upp till mina barnbarn som är i tonåren. Min idé är att de ska få köpa några fonder. Hur ska jag gå till väga och vilka är bäst för dem att satsa på? Lärorikt och roligt att få följa med dess utveckling och förhoppningsvis få utdelning senare i livet.  

Hoppfull