”Känner att vi glider isär. Men tanken på att skilja mig skrämmer”, skriver signaturen ”Ensam”.
”Känner att vi glider isär. Men tanken på att skilja mig skrämmer”, skriver signaturen ”Ensam”.

”Efter 50 år känner jag mig ensam i vårt äktenskap”

Efter mer än femtio år tillsammans upplever signaturen ”Ensam” att hon och maken glider ifrån varandra. Hon känner sig ensam i deras äktenskap och oroar sig över framtiden.

Psykoterapeuten Per Naroskin konstaterar att den här typen av ensamhet är väldigt speciell. Här kan du läsa hans råd till brevskrivaren.

Fråga: Vi har levt ihop i mer än femtio år, min man och jag – vi känner varandra väl, är vana vid den andras vanor och ovanor. Vi har det inte dåligt. Jag har ett par väninnor som jag promenerar med. Min man spelar golf, han sticker gärna i väg på det hela dagarna. Men det som är svårt är att jag känner mig så ensam i vårt äktenskap. Jag upplever inte att min man är nyfiken på mig, eller vill något med vår relation längre. Det bara rullar på. Känner att vi glider isär. Men tanken på att skilja mig skrämmer. Nu har jag i alla fall honom att sitta intill när vi ser teve. Ett sällskap är det ju ändå. Jag skulle bli ännu mer ensam om vi gick isär. Så oavsett om jag stannar eller lämnar, är jag ensam, mentalt. Vi har tre barn, det är fint – men de har ju sitt.

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill