Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Läsaren ”Linda” är less på semesterlyckan i sociala medier.
Läsaren ”Linda” är less på semesterlyckan i sociala medier.
Läsaren ”Linda” är less på semesterlyckan i sociala medier.
Läsaren ”Linda” är less på semesterlyckan i sociala medier. Foto: Paulina Westerlind, Shutterstock

”Gör ont att inte ha råd att resa med barnen”

På sportlovet reser många till solen eller fjällen med barnen, men signaturen ”Linda” har inte råd när ekonomin belastas av höga räntor och matpriser. Hon tycker synd om barnen och stör sig på vännernas semesterbilder på sociala medier.

Bengt Ohlsson delar med sig av kloka råd och tröstande tankar. ”Att känna sig otillräcklig som förälder hör till, oavsett hur mycket eller lite pengar man har”, skriver han. 

Fråga: Nu under sportlovet har jag känt mig ganska värdelös. Instagram och Facebook fylls av skidbilder och familjeresor till solen. Själv är jag ensamstående med två barn som inget hellre vill än att resa, men jag kan inte. Ibland funderar jag på att flytta och byta skola, från den ”fina” skolan i stan till nån i orten med mer vanlig folk. Jag är så less på alla som själviskt bara öser på med uppdateringar från Alperna och Åre medan jag, trots att jag jobbar heltid, knappt har råd med ett restaurangbesök på grund av dessa räntor och matpriser.

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.