Makens son ska ärva så lite som möjligt, önskar signaturen ”Undrande”
Makens son ska ärva så lite som möjligt, önskar signaturen ”Undrande”

Hur minimerar vi arvet till min makes son?

Hennes makes son har genom bedrägeri och dataintrång lurat en nära släkting på pengar. Nu vill signaturen ”Undrande” se till så att sonen ärver så lite som möjligt.

Hon är dessutom orolig över sina egna sparade pengar, en rejäl summa, och vill skydda dem från att gå till sonen om hon skulle gå bort.

Här förklarar ekonomijournalisten Birgitta Piper hur hon ska gå till väga.

Birgitta Piper

Fråga: Min make och jag är runt 70 och vi har varit gifta i 31 år. Vi har inga gemensamma barn, min man har en son och där är problemet. Denne son, som jag alltid tyckt om, har nu genom bedrägeri och dataintrång lurat en nära släkting på en stor summa pengar. Jag vill av förklarliga skäl inte att denne son ska ha något efter mig. Vi har ett testamente som säger att om jag dör först ska min kvarlåtenskap och mitt sparande tillfalla mina brorsbarn. Min man har en mycket bra pension, själv har jag en hygglig. Om min man dör före mig måste jag lösa ut sonen med minst laglotten. Vi äger ett torp, värt ca 1,5 miljon, och i testamentet står att den som överlever den andre alltid ska ha torpet på sin lott.

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill