Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

”Hur hanterar jag arvet på bästa sätt?”

Signaturen Lily-Ann har ett större arv i sikte, men är inte säker på vad hon ska göra med pengarna. Vi lever i en tid av ekonomisk oro – hur vet man vad som är tryggt?

Birgitta Piper ger här sina klokaste råd kring hur man bäst hanterar en större summa pengar. Hon varnar också för både bedragare och sparformer som kostar mer än de smakar.

5 viktiga varningar: Så undviker du att bli lurad på pengarna.

Så kan ett bedrägeri gå till.

Fråga: Hej! Har ett arv att vänta som i runda tal blir en miljon, plus lite aktier i en så kallad depåfond. Hur hanterar jag detta bäst? Ett trevligt problem att fundera på. Att sälja aktier just nu kanske inte känns som den bästa iden. Men: Är det bättre att ta över depåfond och aktier, eller ska man öppna ett ISK-konto? Eller kanske en kapitalförsäkring? Utgår courtage när man flyttar? 

Jag kommer att lösa någon mindre kontokortsskuld, sätta en summa på vårt huskonto för oväntade reparationsbehov, men med det gjort så kvarstår rätt mycket pengar att hantera klokt för att få ett tillskott nu och framöver som inkomstförstärkning eller semesterbidrag. Kort sagt för guldkanten i vår pensionärstillvaro som 75-åringar. Det är mitt arv, men jag är gift sedan 20 år med en man som tänker som jag när det gäller tillgångar. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.