Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lill-Babs döttrar har skrivit en bok om sin mamma. I ”Vår mamma Lill-Babs”, har systrarna var för sig skrivit stycken om hur de uppfattat olika delar av livet med sin mamma.Lill-Babs döttrar har skrivit en bok om sin mamma. I ”Vår mamma Lill-Babs”, har systrarna var för sig skrivit stycken om hur de uppfattat olika delar av livet med sin mamma.Lill-Babs döttrar har skrivit en bok om sin mamma. I ”Vår mamma Lill-Babs”, har systrarna var för sig skrivit stycken om hur de uppfattat olika delar av livet med sin mamma.
Lill-Babs döttrar har skrivit en bok om sin mamma. I ”Vår mamma Lill-Babs”, har systrarna var för sig skrivit stycken om hur de uppfattat olika delar av livet med sin mamma. Foto: PETER JOENSSON

”Hon var en närvarande och frånvarande förälder”

Premium Hemma hos Lill-Babs var det öppna dörrar som gällde. Exmän, morbröder och släktingar kom och gick, bodde och sov över. Att vara barn till en av Sveriges mest folkkära kvinnor med ständiga turnéer i offentlighetens ljus hade så klart sina sidor. 

Här berättar döttrarna Monica, Malin och Kristin om livet med Lill-Babs och varför de nu tillsammans har skrivit en bok om sin mamma. 

– Jag flyttade till Sandviken och bodde hos Elida och Ivan, och länge kallade jag dem för mamma och pappa, säger Monica, Lill-Babs äldsta dotter. 

I Barbro Lill-Babs Svenssons testamente fanns en tydlig önskan om att systrarna Monica, Malin och Kristin inte skulle börja bråka. Hon behövde inte vara orolig. Nu sitter de här på rad i soffan och håller varandra i handen.

– Känner vi mamma rätt så är hon nog också med oss, skrattar Kristin.