Lill-Babs döttrar har skrivit en bok om sin mamma. I ”Vår mamma Lill-Babs”, har systrarna var för sig skrivit stycken om hur de uppfattat olika delar av livet med sin mamma.
Lill-Babs döttrar har skrivit en bok om sin mamma. I ”Vår mamma Lill-Babs”, har systrarna var för sig skrivit stycken om hur de uppfattat olika delar av livet med sin mamma. Foto: PETER JOENSSON

”Hon var en närvarande och frånvarande förälder”

Hemma hos Lill-Babs var det öppna dörrar som gällde. Exmän, morbröder och släktingar kom och gick, bodde och sov över. Att vara barn till en av Sveriges mest folkkära kvinnor med ständiga turnéer i offentlighetens ljus hade så klart sina sidor. 

Här berättar döttrarna Monica, Malin och Kristin om livet med Lill-Babs och varför de nu tillsammans har skrivit en bok om sin mamma. 

– Jag flyttade till Sandviken och bodde hos Elida och Ivan, och länge kallade jag dem för mamma och pappa, säger Monica, Lill-Babs äldsta dotter. 

Linda Newnham

I Barbro Lill-Babs Svenssons testamente fanns en tydlig önskan om att systrarna Monica, Malin och Kristin inte skulle börja bråka. Hon behövde inte vara orolig. Nu sitter de här på rad i soffan och håller varandra i handen.

– Känner vi mamma rätt så är hon nog också med oss, skrattar Kristin.

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill