Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
På sjukhuset står det klart att Elin har drabbats av en infektion, men ingen vet vilket slags infektion. Händelseförloppet utvecklas mycket snabbt och Elin får försättas i medicinsk koma.På sjukhuset står det klart att Elin har drabbats av en infektion, men ingen vet vilket slags infektion. Händelseförloppet utvecklas mycket snabbt och Elin får försättas i medicinsk koma.På sjukhuset står det klart att Elin har drabbats av en infektion, men ingen vet vilket slags infektion. Händelseförloppet utvecklas mycket snabbt och Elin får försättas i medicinsk koma.
1 AV 2
På sjukhuset står det klart att Elin har drabbats av en infektion, men ingen vet vilket slags infektion. Händelseförloppet utvecklas mycket snabbt och Elin får försättas i medicinsk koma.
Foto: Privat
2 AV 2

Elin, 34, var nära att dö på solsemestern

Premium Solsemestern på Kanarieöarna slutade med ambulansfärd för Elin Rantatalo, 34.

Medan hon kämpade för sitt liv – nedsövd i en respirator – flögs barnen hem till Sverige.

Elin tvingades amputera både ben och fingrar. Efter en hård kamp lyckas hon med det som ingen trodde var möjligt – och i dag ser hon helt annorlunda på livet.

– Jag brukar säga att jag har blivit pånyttfödd, säger hon.

Det är mars 2019. Elin Rantatalo sitter på flygplanet som ska ta henne, maken Olle och deras två barn till Kanarieöarna. Hon ser verkligen fram emot sol och bad, samtidigt är hon trött. När de får vänta en timme på bagaget känner hon sig irriterad och som att något inte riktigt stämmer i kroppen. Det börjar även göra ont i nacken och i höger axel. 

– Jag tänkte att jag helt enkelt hade burit för tunga väskor på resan. Men den här tröttheten blir allt värre och till slut satt jag bara och tänkte på att jag bara ville komma fram så att jag kunde lägga mig ner och vila, berättar Elin Rantatalo.