Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Signaturerna Inga och Lars har skrivit ett mejl till Birgitta Piper. De berättar att de har nappat på en reklamkampanj på Facebook, för att få framtidsfullmakter.
OBS! Genrebild.Signaturerna Inga och Lars har skrivit ett mejl till Birgitta Piper. De berättar att de har nappat på en reklamkampanj på Facebook, för att få framtidsfullmakter.
OBS! Genrebild.Signaturerna Inga och Lars har skrivit ett mejl till Birgitta Piper. De berättar att de har nappat på en reklamkampanj på Facebook, för att få framtidsfullmakter.
OBS! Genrebild.
Signaturerna Inga och Lars har skrivit ett mejl till Birgitta Piper. De berättar att de har nappat på en reklamkampanj på Facebook, för att få framtidsfullmakter. OBS! Genrebild. Foto: BearFotos / Shutterstock

Birgitta Piper: De vill lura okunniga äldre som oroar sig

Premium Signaturerna Inga och Lars har skrivit ett mejl till Birgitta Piper. De berättar att de har nappat på en reklamkampanj på Facebook, för att få framtidsfullmakter.

Det visar sig att de nu har betalat dyrt för en fullmakt som inte går att använda. Vad skulle de ha gjort annorlunda, frågar de.

Här svarar Birgitta Piper – och hon varnar andra för att falla för liknande erbjudanden. Det vimlar nämligen av aktörer som erbjuder tjänster om fullmakter och testamenten. Men många är oseriösa.

Fråga: Min man och jag nappade på en reklamkampanj, från en juristfirma på FB om detta, för att få framtidfullmakter till oss båda. De erbjöd gratis föreläsningar samt ett presentkort på 1000 kronor. Vi fick skriva på ett avtal, att vi skulle betala 5000 kronor när vi fått fullmakterna. Vi förklarade hur vi ville ha det. Den vi först hade kontakt med var en person, kallad paralegal, som vi besökte på kontoret och som gick igenom våra önskemål. Han var trevlig och vänlig, men inte särskilt kunnig. Vi upptäckte bristande kunskaper. Den person vi därefter hade kontakt med var jurist, men inte lika tillmötesgående. Efter några dagar fick vi fullmakterna. Resultatet blev inte alls som vi sagt, flera felaktigheter och dessutom 5 sidor med paragrafer, som i sin tur hänvisade till andra paragrafer, som vi inte hade. Det förvirrade mer än det förtydligade. 

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.