Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Amelia Adamo träffar Christina Schollin hemmaAmelia Adamo träffar Christina Schollin hemmaAmelia Adamo träffar Christina Schollin hemma
Amelia Adamo träffar Christina Schollin hemma Foto: Håkan Elofsson / M-magasin

”Bianca har utsatts för helt orimliga hatkampanjer”

Premium Åttiofyra år ung gör hon i höst braksuccé på Dramaten. Men Christina Schollin tvekade att säga ja till rollen, trots att den var specialskriven för henne – eftersom hon inte ville utlämna sig ”åt folks tyckande”. 

För Amelia Adamo berättar hon också om den livslånga strävan att våga, om hur hon håller kropp och själ i trim – och om hennes och maken Hans oro över de hårda påhopp som barnbarnen Bianca och Benjamin ibland utsätts för.

– Det gör så ont i våra hjärtan, säger hon.

– Här har vi bott i 60 år, säger Christina Schollin och visar upp sitt och Hans Wahlgrens ställe på Norra Lagnö, på Värmdö utanför Stockholm. Det är en stor barnvänlig sjötomt med flera hus, pool, lekstuga och mänger av utemöbler så att en omfångsrik familj som Wahlgrens får plats. På baksidan av det stora huset bor dottern Pernilla och partnern Christian och två hundar tillfälligt i en sjöstuga vid stranden som Pernilla och hennes bror Linus har gjort i ordning och som hon disponerar i väntan på att hennes nya hus på Lidingö, i Stockholms inre skärgård, ska bli färdigbyggt. Och blir det för trångt eller regnigt så har Pernilla en våning i Marbella. Även pappa och mamma har ett ställe i Spanien, i Nerja.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.