Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Angelina och Karl-Simon berättar om hur det är att leva i en relation där båda är högkänsliga. Experten Leif Grytenius om mental träning för HSP-personer.Angelina och Karl-Simon berättar om hur det är att leva i en relation där båda är högkänsliga. Experten Leif Grytenius om mental träning för HSP-personer.Angelina och Karl-Simon berättar om hur det är att leva i en relation där båda är högkänsliga. Experten Leif Grytenius om mental träning för HSP-personer.
Angelina och Karl-Simon berättar om hur det är att leva i en relation där båda är högkänsliga. Experten Leif Grytenius om mental träning för HSP-personer. Foto: PRIVAT/PRIVAT

Att leva som högkänslig: ”Förut skämdes jag för mina känslor”

Premium Att vara högkänslig (HSP) har sina utmaningar, inte minst när det gäller kärlekslivet. Paret Angelina och Karl-Simon, är båda högkänsliga och med tiden har lärt sig navigera i känslosvallet.

– Förr skämdes jag för mina känslor. Nu vågar jag leva ut dem, säger Angelina. 

Beteendevetaren Leif Grytenius, som själv är högkänslig och arbetar med mental träning för HSP-personer, delar med sig av sina erfarenheter och tips för att hantera en vardag som ibland kan tyckas överväldigande. 

Angelina Munoz, 30, är högkänslig och tillsammans med Karl-Simon Henriksson, 31, som också är högkänslig.

– Kärleken tripplas när båda är högkänsliga! utbrister hon. 

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.