Livet förändrades totalt när Annika blev långtidssjuk.
Livet förändrades totalt när Annika blev långtidssjuk. Foto: PETRA CARLSSON

Annika, 41, har levt med covidsymtom i över ett år

Från att ha levt ett aktivt liv som fotbollsspelare med massor av energi blev Annika Lindström, 41, krasslig med coronasymtom i mars 2020. Det började med en migränliknande huvudvärk. Sedan dess har hon inte känt sig frisk en enda dag. – Det värsta är att inte veta: Kommer jag någonsin att må bra igen?, säger hon. Hittills har 16 000 svenskar fått diagnosen postcovid – och det är främst kvinnor mellan 25 och 45 år som drabbas. Ofta har de varit friska och vältränade innan de blev sjuka. – Vissa har återhämtat sig. Dock är vi fortfarande i ett tidigt skede, då det är en ny, okänd sjukdom som vi behöver forska vidare om för att få fram svaren, säger Judith Bruchfeld, överläkare på Karolinska univer­sitetssjukhusets covidmottagning.

Solen lyser in genom de stora fönsterpartierna i vardagsrummet, där vi slår oss ner vid matbordet. Borta på soffan ligger en febertermometer och en ask värktabletter bredvid fjärrkon­trollerna.

Det är där Annika Lindström tillbringar den mesta tiden, berättar hon och lyfter upp sin katt i knät.

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Nu får du tillgång till en kvinnovärld med relationerna i centrum, möten med vanliga människor och berättelser som berör.

  • Du får såklart också tillgång till hela Expressen Premium!
  • Gratis 2 veckor – därefter 79 kr/månad
  • Avsluta prenumeration online när du vill

Aktuellt just nu