Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
02:16Premium
”Eftersom ni inte har talat om det har det blivit elefanten i rummet.”, skriver sexologen Suzanne Lindström.”Eftersom ni inte har talat om det har det blivit elefanten i rummet.”, skriver sexologen Suzanne Lindström.”Eftersom ni inte har talat om det har det blivit elefanten i rummet.”, skriver sexologen Suzanne Lindström.
1 AV 2
Sexologen Malin Drevstam om de vanligaste frågorna hon får av män
2 AV 2
”Eftersom ni inte har talat om det har det blivit elefanten i rummet.”, skriver sexologen Suzanne Lindström.
Foto: M-Production / Shutterstock

Anders: Min fru ger mig prestationsångest i sängen

Premium ”Anders” får prestationsångest när han ska ha sex med sin fru – redan i början av relationen var han rädd för att komma för tidigt eller att inte få stånd. Saken blev heller inte bättre när han fick reda på att hans fru haft kontakt med sitt ex. Nu har ”Anders” tappat sexlusten helt.

Vad ska han göra? – Sexologen Suzanne Lindström ger råd.

Fråga: Jag och min fru träffades för åtta år sedan. I dag har vi barn och bor i hus och lever i grunden ett tryggt och bra liv med varandra. Vi trivs ihop och bråkar sällan, förutom när det kommer till sexet.

Redan från början gick det snett. Någon månad in på dejtandet var det dags att ta klivet och ha sex. Vi gick försiktigt fram, men en viss prestationsångest gjorde sig påmind. Jag märkte att hon ville ha det på ett visst sätt, som jag inte lyckades uppnå, ståndet svek och utlösningen kom tidigt. Prestationsångesten blev värre och hennes intresse svalnade rejält, eftersom jag inte presterade som hon ville.