”Jag började faktiskt bränna ljuset i båda ändar redan då, i unga tonåren.  Men det skulle dröja flera år innan kraschen kom”, berättar Alice Lindvall.
”Jag började faktiskt bränna ljuset i båda ändar redan då, i unga tonåren. Men det skulle dröja flera år innan kraschen kom”, berättar Alice Lindvall. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Alice, 21, pressade sig i skolan – blev utbränd som 17-åring

Alice Lindvall, 21, var högpresterande i allt hon gjorde. Hon gick på gymnasiet, tränade handboll och amerikansk fotboll, coachade knattelag och jobbade extra på ett kafé. Hon hade höga betyg i alla ämnen och ett enormt driv. Tills hon kraschade av utmattning, som 17-åring och fick omvärdera sitt sätt att leva. – Jag var livrädd för att framstå som lat, säger Alice, som i dag studerar på universitetet. Här berättar hon om sin resa och ger råd till andra i samma situation.
Anne Haavisto

amelia är en del av Expressen Premium. 
Mer Premium hittar du
här

Hon hade alltid haft lätt för sig och tyckte om att lära sig nya saker. Skolan gick bra och fritiden fylldes med träning. Redan som ung tonåring elitsatsade hon i handboll och tränade amerikansk fotboll på hög nivå. I dag har hon insett att hon redan tidigare, när hon var runt 12 år, började märka av stressymtom som magproblem, men det var inget som stoppade henne då. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Du får såklart också tillgång till hela Expressen Premium!
  • Avsluta prenumeration online när du vill