När Adiba var 27 upptäckte hon en knöl i sitt vänstra bröst. Det var obotlig bröstcancer.
När Adiba var 27 upptäckte hon en knöl i sitt vänstra bröst. Det var obotlig bröstcancer. Foto: Privat/JACOBY ROSE PHOTOGRAPHY

Adiba skaffade barn trots obotlig cancer: ”Jag har känt en tsunami av skuldkänslor”

Adiba Barney vet att hon kommer dö av sin spridda bröstcancer. Idag går hon med käpp och äter 154 tabletter i veckan. Men hon lever. Och drömmen om att bli mamma, trots den kroniska cancern, den har blivit verklighet.
– Jag hoppas inte på mirakel, och beslutet att få barn tänkte vi igenom noga.
Men hon kan inte låta bli att hoppas på mediciner och forskning som kan göra att hon får följa sonen Alex ytterligare en bit på vägen i livet. 

Linda Newnham

Ja, hon är rädd, men rädslan får inte stoppa henne från att ta för sig av livet. Som att bli mamma, trots en dödlig sjukdom. Adiba Barney lever med full kraft och kärlek, och beskriver hoppet som sin bästa vän.

En av de första tankarna hos många kvinnor som får diagnosen bröstcancer är ”Vad ska hända med mina barn? Jag kan ju inte lämna dem nu.” Adiba Barney å sin sida bestämde sig för att skaffa barn efter att hon fått den obotliga diagnosen spridd bröstcancer, vilket hon själv säger är en dödsdom, frågan är bara hur länge man lever innan döden tar en.

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill