Fem av Sveriges främsta makeup-artister berättar om sina knep och avslöjar egenskaper som gör vissa stjärnor (och kungligheter) extra roliga att sminka.
Fem av Sveriges främsta makeup-artister berättar om sina knep och avslöjar egenskaper som gör vissa stjärnor (och kungligheter) extra roliga att sminka. Foto: PETER KNUTSON/PRESSBILD/PRIVAT

De sminkar kändiseliten – avslöjar knep och hemligheter

De slätar ut och snyggar till några av Sveriges mest offentliga personer – och har även sminkat kungligheter och världsstjärnor som Kim Catrall, David Hasselhoff och Bonnie Tyler. 

Här berättar fem av Sveriges främsta makeup-artister om sina knep som får stjärnorna att glänsa – och avslöjar även några hemligheter. 

– Prinsessan är ganska bestämd, och när jag jobbar har jag inga personliga åsikter om hennes önskemål. Det viktiga är att hon ska känna sig fin, säger William Värnild som brukar sminka prinsessan Sofia och bland annat gjorde hennes bröllopssminkning. 

De finns bakom kulisserna och sminkar några av våra mest uppmärksammade kändisar. I samband med större produktioner får de även närkontakt med världsstjärnor. Här är några av Sveriges främsta makeup-artister, och de avslöjar sina bästa knep och avslöjar även ett och annat om stjärnornas önskemål. 

William Värnild: ”Prinsessan är ganska bestämd”

Expressen Premium - Digital prenumeration

amelia är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill