Foto: Privat

amelia testar: Uppstramande ultraljud med 4D HIFU

amelias testperson vill fixa sina valkar på ryggen med hjälp av uppstramande ultraljud med 4D HIFU. Så här tycker vi om resultatet!
Linnéa Öst

Behandling med 4D HIFU – så funkar det: 

HIFU står för high intensity focused ultrasound, där högintensivt och fokuserat ultraljud tränger ner i huden via ett munstycke som ”skjuter” ner punkter av ultraljud till bestämda djup. HIFU stramar upp huden, stimulerar kollagen- och elastinproduktionen samt reducerar fett genom att påverka fettcellerna. De dör successivt och tas om hand av kroppens naturliga processer. 

HIFU används bland annat för att få mer definierad käklinje, strama upp halsen, släta ut kråksparkar samt för att behandla fettdepåer på rygg, höfter, mage och lår. Ultraljud påverkar inte pigmenten, så metoden passar alla, även mörkhyade.

+ Lite smärta.

- Behandlingsmetoden finns inte att tillgå över hela landet.

 

Resultatet: Före och efterbilder

Förebild. Karin före behandlingen. Foto: privat
Efterbild. Resultatet ­efter 1 timmes behandling. Foto: Privat

Karin, 40, om resultatet: ”Huden blev tajtare direkt”

Jag ville få bort valkarna på ryggen. Kirurgiska ingrepp är inget för mig, men så hörde jag talas om HIFU, som både dödar fettceller och ger stramare hud. Det lät så bra att jag bokade tid. När jag låg på britsen lade behandlaren, Eva Wassberg, gel på ryggen och flyttade sedan ett ultraljudsmunstycke steg för steg över huden. Behandlingen kändes, men utan att vara smärtsam.

Det hela tog en timme, och redan då var valkarna mindre eftersom huden har blivit tajtare. Efter en månad var skillnaden ännu större – på bara en behandling. Det här är väl värt pengarna för mig, och det gjorde inte ens ont! 

 

LÄS OCKSÅ! amelia har testat en rad olika kroppsbehandlingar – se hur det gick för våra testpersoner här:

amelia testar Verjú – laser som tömmer fettcellerna

amelia testar: Kemisk peeling och Skinbooster mot solskadat dekolletage 

amelia testar: fettfrysning med Cryo 21 – funkar det?