Stylingakuten: "Hur hittar jag kläder som döljer magen?"

Hannah Bergroth är amelias modestylist. Hon hjälper dig att uppdatera din garderob och hitta favoriterna som funkar bästa för just dig.

Fråga: Hej! Jag är en 32-årig tvåbarnsmamma som har lite problem med kläder.  Mag- och midjepartiet har blivit ett problem efter barnen. Jag är inte  stor, men ändå lite missnöjd med den lilla barnmagen som blivit kvar. Jeans med lågt skuren midja är inte att tänka på och passar de i midjan  är de för stora i rumpan... Jag vill klä mig snyggt och gärna i hyfsat  tighta kläder. Vill ändå visa former så som rumpa och byst, men dölja  magen. Hur gör jag?/ Hanna

HANNAH SVARAR: 

Hej Hanna! 

Tack snälla för din fråga. Jag förstår  ditt dilemma, dessa frågor får jag hela tiden. Jag tycker att du ska  investera i ett par riktigt, välsittande jeans med hög midja. Du kan  själv välja om du vill ha stuprörsmodell (på det sättet framhäver du  benen och låren) eller bootcut/flare (då blir din kroppsform mer  balanserad och du får snygg silhuett). De måste sitta snyggt upptill, be  en expert om hjälp. Det är också viktigt att du hittar rätt bakfickor,  beroende på var de sitter eller hur stora/små de är avgör hur din rumpa  framhävs.

 Ett annat plagg som är väldigt kroppsvänligt är pennkjolen. Den är rak i  modellen, vilket gör att du får en fin och kvinnlig figur samtidigt som  den är hög i midjan. Den håller magen på plats och du behöver inte alls  känna att det blir något som "hänger över". 

 

Ps. Håll utkik i kommande nummer av amelia. Där har jag gjort ett  litet modejobb som visar bra plagg för dessa små vardagsproblem.

LÄS MER: Missa inte Mode-Hannahs blogg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av amelia + halsband från Smycka för endast 199 kr. Köp nu!