Solskydd 2014 - kladdfritt, lätt och slätt på huden

? Det pågår en solskyddsrevolution i det tysta och forskarnas intensiva arbete för att utveckla nya, förbättrade produkter börjar bära frukt.

Förr var ett högt solskydd en tung och smetig kräm. Nu kan du smörja dig med en spf 50-lotion utan att få en vit och kladdig hinna på huden. Och använda solsprej med så hög spf som 30 och 40 med helt transparenta ingredienser.

Solprodukterna blir allt mer anpassade efter olika hudtyper. Har du problem med finnar och pormaskar, välj en ”non-comedogen” (som inte täpper igen porerna). Blir du lätt blank finns mattgörande lotioner. Vill du se snygg ut, satsa på en utjämnande BB-kräm med hög skyddsfaktor.

Huden är ju extremt långsint. Slarvar du med solskyddet nu kommer straffet om tio år i form av torr hud, fler rynkor än du behöver ha och djupt sittande pigmentfläckar... Så bäst att utnyttja tekniken och njuta av de nya, sköna solskydden – eller hur?

Varsågod, här är våra bästa solfavoriter:

För ansiktet:

BB med hög vill ha-faktor

Äntligen! Vi älskar den här nya BB-krämen som ger ett rejält solskydd. Perfekt för dig som vill skydda både ansikte och dekolletage – på enklaste sätt.

BB-Cream high protection- spf 30, Garnier, 130 kr.

Kladdfritt mineralpuder

Så smart det är med solskyddande mineralpuder med inbygg appliceringsborste. Lätt att applicera, lätt att bära med sig för att bygga på med mer skydd när det behövs.

Instant mineral spf 45, Peter Thomas Roth, 325 kr.

Räddaren för näsan

Med ett solstift i fickan är du trygg om du hamnar på solsidan. Några drag över nästipp, handrygg och läppar ger skydd åt dina mest solkänsliga kroppsdelar.

Anthelios CL Stick spf 50+, La Roche-Posay, 185 kr.

Snabbabsorberande fuktsprej

Skönt fuktgivande och vatten-resistent sprej som snabbt går in i huden och ett sprejhandtag som ger bra grepp. 

Protetyl végétal maxi spray spf 30, Yves Rocher, 149 kr.

Solskydd för kroppen:

Superskydd för känsliga

Vill du bara ha en produkt för både ansikte och kropp? Pröva den här fuktgivande solkrämen som kombinerar hög spf-faktor med verksamma antiage-egenskaper.

- Very high sun protection lotion spf 50+, Shiseido, 385 kr.

Fuktmjölk med finess

Lätt, snabbabsorberad lotion som fyller huden med fukt samtidigt som den ger bra skydd. Finns även i spf 20.

- Protective hydrating milk spf 15, Decléor, 350 kr.

Uppstramande lyx för låren

När du vill unna dig något extra, satsa på en solskyddande lyxkräm som både stramar upp huden och innehåller ljusreflektorer som ger huden fin lyster och gör att celluliterna syns mindre.

- Silhouette soleil spf 15, Phytomer, 395 kr.

Torr och kladdfri sprej

Perfekt sprej som passar när du redan fått en bra grundbränna. Här slipper du allt vad kladd heter, ändå får huden fukt och extra fin lyster.

- Réponse Sun protection dry oil spf 6, Matis 459 kr.

Naturlig solkräm som lugnar

Solkräm med naturliga ingre-dienser som finmalda mineraler, sheahsmör och extrakt från nypon och ringblomma lugnar huden och skyddar mot solens skadliga verkan – utan att lämna- en vit hinna på huden.

- Cellular protection sun cream spf 50, The Organic Pharmacy, 429 kr.

Mjölkig sprej med antioxidanter

Skönt mjölkig sprej, fullproppad- med fukt och antioxidanter som vitt te, e-vitamin och extrakt- av ginkgo biloba.

- Sun protection milky spray spf 30, Rituals, 185 kr.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + hudvård från Emma S. för bara 199 kr. Köp nu!