Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vi tipsar om smink som sitter som berget trots svettiga träningspass...Vi tipsar om smink som sitter som berget trots svettiga träningspass...Vi tipsar om smink som sitter som berget trots svettiga träningspass...
... och som inte rinner av under varma dagar på stranden, jobbet eller på stan.... och som inte rinner av under varma dagar på stranden, jobbet eller på stan.... och som inte rinner av under varma dagar på stranden, jobbet eller på stan.
1 AV 2
Vi tipsar om smink som sitter som berget trots svettiga träningspass...
Foto: SrdjanPav / E+
2 AV 2
... och som inte rinner av under varma dagar på stranden, jobbet eller på stan.
Foto: Viktorcvetkovic / E+

Träna med smink – bästa produkterna

Finns det smink som klarar svett? Som funkar både i träningslokalen och under en stekande het dag på sommaren? 

Javisst - att man inte kan träna med smink är en seglivad myt. Här är våra favoriter!

Svett som rinner och tar med sig sminket på samma gång. Vi är nog många som upplevt det, både en varm dag på stan och under träningspasset (för ja, det finns dagar då man faktiskt vill ha smink när man tränar). Vi har listat favoriterna som sitter som berget trots gassande sol eller pulshöjande träning - och vi ger också tips på produkter som du kan använda för snabb uppfräschning. 

Omega stick foundation, Makethemake

En kladdig underlagskräm och ett svettigt träningspass går inte ihop. Lite torrare underlagsprodukter har lättare för att sitta där de ska även när svetten lackar, och ett foundationstift är ofta en bra lösning när du ska svettas. Omega stick foundation har en matt finish och suddar ut ojämnheter. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).  

Gimme brow + volumizing eyebrow gel, Benefit

Är du en av dem som plockade sönder dina älskade fjun en gång i tiden, och som nu får måla dit dem varje dag? Då vill du kanske inte gå och träna utan ögonbryn, eller att de ska rinna bort en dag då solen skiner lite extra starkt. En bryn-gel är perfekt för den där naturliga brynlooken. Benefits brynmascara gör brynen fylligare och sitter som ett smäck. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).  

Micellar water cleanser, Skincity skincare

Att svettas renar huden, men låt inte svetten ligga kvar efter träningen, utan tvätta ansiktet även om du bara har några minuter över. Med en micellär rengöring på lite bomull kan du i stort sett göra det i farten, eftersom du slipper skölja av. Micellar water cleanser återfuktande rengöringen är dessutom laddad med svettiga porers stora skräck – salicylsyra. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).  

Multiband, Invisibobble

Hårstylingprodukter i en svettig panna är inte en drömkombo för huden – här har du ett genialiskt hårband som håller även de minsta stråna på plats. Grymt under träningspasset! Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).  

On-the-glow blush ruby, Pixi

Fejka fram den där hälsosamma rodnaden med ett krämrouge som smälter in i huden och får dig att se underbart nytränad ut. Applicera gärna lite även på läpparna. On-the-glow blush ruby är ett silkesmjukt krämrouge som ger fint rosiga kinder. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).  

Perfecting skin tint, Glossier

Alla vill vi lämna gymmet med den där härligt hälsosamma lystern. Perfecting skin tint är en tunnflytande dagkräm som lätt smälter in och får din hud att se ut som en jämnare, slätare och mer lystrig version av sig själv. 

High impact waterproof mascara, Clinique

För att slippa tvättbjörnslooken behöver du välja en mascara som är vattenfast. High impact waterproof mascara från Clinique är en klassiker som har hängt med länge men håller fortfarande trots svett, tårar och ögongnugg. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare).  

Matt texture dry shampoo, Toni & Guy

Torrschampo med stylingegenskaper, som en present till oss som svettas sönder våra frisyrer. Här kan du preppa genom att borsta igenom håret och sen applicera det här torrshampot innan du samlar håret i en enkel knut. Då gör den sitt jobb och när du senare släpper ut håret har du naturligt stökiga vågor. 

Palm springs pre-shampoo treatment mask, R+Co

Passa på att fuktboosta håret medan du tränar. Kamma in en vårdande hårmask i torra längder innan du sätter upp håret. Hettan och svetten från träningen maxar maskens verkan. Skölj ur efteråt och du har fått babylent svall på köpet. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare). 

LÄS OCKSÅ: Bästa volymmascaran - under 199 kronor 

LÄS OCKSÅ: Så blir du sommarblond – snabbt och skonsamt