Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

amelia testar: Fixeringspuder - här är pudret som ger perfektion

Glöm inte sminkningens sista puff – ett lätt svep med puderborsten är det hemliga tricket som ger huden den där perfekta looken.

Linnéa Öst

En mängd fixeringpuder har testats av amelia-läsare i olika åldrar. Här nedan visas testets 7 bästa produkter.

1. Translucent loose setting powder, Laura Mercier

BETYG: 5

Höjdareffekt! Testarna jublar över en sidenmatt klassiker som gör så att din foundation sitter som gjuten. Blir osynlig på  huden, dämpar blänk och ger ­smickrande antydan till lyster. Läs mer och köp här.

2. Ultra HD loose powder, Paris Berlin

BETYG: 4+

Överraskande magi. Riktigt bra löspuder med pang­effekt: mattar ner, ­kamouflerar ojämnheter och ger en lätt glow – hur är det möjligt? Extraplus för att du får puderpuff på köpet. Läs mer och köp här.

3. Mattifying mineral powder, Idun

BETYG: 4

Ekologisk goding. Pressat eko-puder som lägger sig som en osynlig och snällt matt­görande slöja över huden. En medföljande applikator är perfekt för touch-ups under dagen. Läs mer och köp här.

4. Loose setting powder, Sensai

BETYG: 4

Dryg dyrgrip. Pudret är lätt som änglavingar, det liksom försvinner på ­huden som sedan får en sammetslen finish utan att porer eller fina linjer accentueras. Känns som en proffsprodukt. Läs mer och köp här.

5. Infinity filter loose setting powder, Linda Hallberg

BETYG: 3+

Fuktgivande finishingpuder med matt finish som ändå har en inneboende lyster. Finns i tre nyanser, ”deep” passar mellanmörk hud. Läs mer och köp här.

6. Bra budgetval!  HD studio finishing powder, Nyx

BETYG: 3

Här gäller det att snåla för att få bästa resultat. Då förvandlas det vita pudret till en fin soft fokuseffekt. Bäst för torrisar, fungerar inte lika bra för fet hy. Läs mer och köp här.

7. Poudre de riz de Java, Bourjois

BETYG: 3

Klassiker! Finmalet rispuder som klarar av att fixera makeupen, hålla en bråkig t-zon i schack och samtidigt ger en smickrande finish. Mormors favorit är lika bra än idag. Läs mer och köp här. Läs mer och köp här. 

 

TIPS! När du applicerar fixeringpuder ...

När det gäller puder så gäller "less is more"-regeln. Se till att knacka av överflödet från borsten för bästa resultat.

Känns huden torr, unna dig ett litet moln avslutande fuktmist, det tar bort all torr puderkänsla. Här är en riktigt bra ansiktsmist med bland annat gurkmeja för torr och mogen hy.

Vill du att ditt smink ska hålla så länge som möjligt är det också bra att komplettera med en primer innan du börjar sminka dig. När vi testade primers med vår skönhetspanel fick Peter Thomas Roths primer högsta betyg, som heter "Skin to die for".