Smink - snabbt snygg med enkla knep

Vi har testat och valt ut bästa quickfix-produkterna för make-up, hår och hud.

1. Bästa rouget

Rosiga kinder väcker det glåmigaste ansikte. Det tar bara några sekunder att borsta på lite puderrouge, i gengäld ser du pigg och utvilad ut hela dagen. Body Shop All-In-One Cheek Colour i ”04”, 125 kr, ger kinderna jämn färg med en fin glöd, och nyansen passar de flesta hudtoner.

2. Pålitlig mascara

När en mascara som gör fransarna fint separerade och flörtigt långa även sitter i vått och torrt, då gör vi vågen. Ändå glider Mac Extended play lash, 180 kr, bort med vanligt varmt vatten utan att slita på våra ömtåliga fransar. Perfekt makeupkompis, inte minst i träningsväskan.

3. Foundation med lyxlook

Äntligen ett mineralpuder som lägger sig som en osynlig slöja över hyn utan att bli blank eller mjölig. Clarins Loose Powder Foundation, 445 kr, ger perfekt hy hela dagen, med bra UV-skydd. Och lyxiga asken med integrerad kabukiborste får oss att sucka: Oooh, vill ha, ge hit!

4. Ögonsmickrare

Välj alltid en multi-skugga när du vill förnya dig. Säsongens L’Ore´al Paris Color riche quads i ”P3”, 139 kr, ger dig fyra perfekt matchade nyanser. De är smickrande var för sig, och ger oändliga val när du har lust att experimentera...

5. Puts väck

Nu när vi vill byta nagellack lika ofta som underkläder är det här en god ide´: doppa fingret i burken, vrid runt och dra upp en lack-fri nagel! Nailtwist Nailpolish remover, 49 kr.

6. Perfekta pennan

Enklaste sättet att få färg på läpparna är att göra några svep med fuktgivande Clinique Chubby Stick i ”Whopping watermelon”, 214 kr, som ger lagom mycket av både färg och glans. Bäst av allt, det finns inte en chans att måla fel även om du inte har en spegel till hands.

Dina bästa hårvänner

1. Fräscht utan vatten

Är håret trött och du hinner inte tvätta – pröva en ny typ av vårdande sprej! I motsats till torrschampo som gör håret matt ser en torr leave-in-conditioner till att göra håret blankt utan att förstöra din grundstyling. Några psscht, psscht av Schwarzkopf Osis Refresh ’n Shine, 185 kr, i längderna ser till att håret får glans och doftar nytvättat.

2. Snabb-torkat

När du tvättar håret som vanligt, torka det grundligt genom att vira in det i en mikrofiberhandduk. Vi gillar Smart Hair Wrap, 139 kr, som effektivt suger upp vattnet utan det vanliga gnuggandet. Sedan gäller det att använda en riktigt bra fön och avsluta med kall luft, det fixerar hårets form på ett suveränt sätt.

3. Lugnande borste

Nu kan du slippa flygigt vinterhår, hur bra är inte det? Borsta helt enkelt in negativa joner som ser till att hålla håret lugnt och frissfritt, med hjälp av Braun Satin hair brush, 435 kr. Ja, det funkar!

4. Fixar volymen

Fibermousse är en nyhet som gör det busenkelt att få volym som varar. Kläm in en valnötsstor mousseboll i hand- dukstorkat hår och föna som vanligt – du kommer att älska känslan av ”mer hår”. ameliafavorit just nu: Revlon Style Masters Amplifier fiber mousse, 199 kr.

Hudvård som spar tid

1. Peela huden medan du sover

När du behöver ge din hy en extra skjuts, sov med ett exfolierande kon- centrat var fjärde dag. Du ersätter helt enkelt dina vanliga nattprodukter med peelingserumet Kiehl’s Overnight biological peel, 460 kr. På sikt gör peelingen att huden blir allt slätare och klarare, eftersom din hud inte längre har en yta av döda hudceller. Krämerna du använ- der blir också mer effektiva när inget hindrar nyttigheterna från att tränga ner i huden. Den omedelbara effekten är att du vaknar med fräsch och lystrig hud – bättre kan det inte bli!

2. Allt i ett-tvättvatten

Vi som vill få ren hud men utan de omständliga rengöringsritualerna älskar de nya tvättvattnen som tar bort varje spår av makeup och lämnar huden ren, mjuk och len. Hemligheten ligger i ordet ”micellaire” som betyder att smutsen kapslas in och lätt sveps bort med en fuktad bomullsrondell (eller två). Storfavorit är Vitality by M Micellaire Water 3-in-1, 199 kr, som är så härligt fuktgivande.

Aktuellt just nu