Så rengör du dina Converse (och gör dem krispigt vita på nytt!)

Visst är det jobbigt när dina vita converse blivit smutsiga och inte alls är så där krispigt vita längre? men det går att få bort smutsen och göra dina favoritskor som nya igen.

1. Ta bort skosnörena från skon.

Snöra upp skorna och ta bort skosnörena från skorna för att få fram så mycket som möjligt av det vita tyget.Du kan rengöra skosnörena för sig genom att låta dem stå och dra i en balja med varmt vatten och tvålochsedan låta dem torka. Du kan också tvätta skosnörena i tvättmaskin. Det kan dock vara svårt att få dem sådär krispvita som de var i början. Ett alternativ kan vara att ersätta de gamla skosnörena med nya likadana.

2. Skölj dina skor i kallt vatten.

Du kan antingen låta det kalla vattnet rinna över skorna, eller så lägger du dem i en hink med kallt vatten. Lägg ut plastpåsar eller en gammal vaxduk på till exempel diskbänken eller golvet och ställ skorna där. Snart ska du skrubba skorna och det kan skita ner saker omkring dig om du inte lägger ut skydd. Så ta det säkra före det osäkra och använd plast under skorna.

LÄS MER:Så fungerar dans som smärtlindring

Bildkälla: Wikihow

3. Blanda bakpulver och vinäger.

Mixa ungefär två delar bakpulver med tre delar vinäger i ett glas eller en plastskål. Mängden är inte exakt så testa dig fram tills du får en skummande blandning.

En sak bara!Använd inte metallbehållare, metallsked eller metallskålar när du gör blandningen, eftersom metallen kan reagera med vinägern.

Bildkälla: Wikihow

4. Skrubba skorna för hand!

Här kan du använda en gammal tandborste eller nagelborste för att skrubba blandningen på dina smutsiga skor. Skrubba lätt över hela skon, men fokusera på alla smutsiga fläckar.

Bildkälla: Wikihow

5. Skölj dina converse i kallt vatten, igen.

När du därefter sköljer av dina skor så kan du se om det finns ställen du eventuellt behöver skrubba mer på. När du känner dig klar kan du skölja av dem en sista gång, för därefter är det dags att lägga in dem i tvättmaskinen.

LÄS MER:Så gör du en lyxig frukost alla dagar i veckan!

Bildkälla: Wikihow

6. Kör dem i tvättmaskinen.

Det finns bloggare som skriver att de brukar tvätta Converse i 40 grader, men för att vara på den säkra sidan föreslår vi att du tvättar dem i kallt vatten. Värme kan nämligen krympa skorna och göra att limmet i skorna förstörs. För att skorna inte ska studsa runt i tvättmaskinen så kan du alltid lägga dem i en tvättpåse, sådna som man brukar lägga sin bh i när den ska tvättas – har du ingen så fungerar ett örngott lika bra. Tvätta dina skor i kallt vatten i standardtvätt med tvättmedel. Torktumla inte efteråt.

Bildkälla: Wikihow

7. Låt dina skor lufttorka.

När tvätten är färdig så tar du ut skorna, ställer dem upp och låter dem lufttorka.

Bildkälla: Wikihow

8. Snöra skorna och du är klar.

Sätt tillbaka skosnörena på dina converse – du är klar och har förhoppningsvis vita och fräscha tygskor igen! Den första gången du använder skorna kan de kännas lite stela efter tvätten, men det släpper allt eftersom.

Vill du läsa mer sånt här? Gör som 22 000 andra ochfölj amelia på Facebook!

Av: Emelie Lindblom Carlsson

Mest läst just nu

Roxette slutar turnera – därför kommer vi sakna dem otroligt mycket

Här använder deras mormor SnapChats "Face Swap" – skrattar så hon kiknar

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått barn

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + kit från The Body Shop för 199 kr. Köp nu!