Meghan Markle om resan från osäker 20-åring till där hon är idag

Innan Meghan Markle blev Meghan, hertiginna av Sussex, och känd över hela världen som prins Harrys flickvän och numera fru så drev Meghan en blogg där hon skrev om livet som ung skådespelare i Los Angeles.

Victoria Petersson

På bloggen som hette "The Tig" skrev hon ett inlägg 2014, när hon fyllde 33 år, om vad hon lärt sig genom åren. 

People och Elle har hittat några gamla inlägg från bloggen där Meghan personligt skriver om hur hon har fått kämpa för att få ett bra självförtroende. Idag är det fem år sedan.

Meghan Markles personliga inlägg: "Min kamp var brutal"

"Jag är 33 år idag. Och jag är lycklig. Och det är något som tar tid, att bli lycklig. Att komma på hur man är snäll mot sig själv, och inte bara välja glädjen utan att faktiskt känna den", skriver hon på sin födelsedag 2014.

Hon beskriver också hur hon i 20-årsåldern känt sig osäker.

Meghan Markle på gala i Los Angeles 2012. Foto: NortePhoto.com / Alamy/IBL

"Det var brutalt, en konstant kamp med mig själv; och jag var missnöjd med min vikt och mina kläder, och hade en önskan om att vara lika cool och smart som alla andra. I tonåren var det ännu värre och jag försökte desperat att passa in. Men när jag var 24 år sa en person i en filmproduktion att "du måste veta att du duger som du är. Mindre smink, mer Meghan", skriver hon i bloggen.

Meghans hälsning till läsarna

Meghan skriver till sina läsare att de måste förstå att de duger som de är, och att nyckeln till lycka och glädje finns inom oss själva.

"Du måste veta att du duger, det är ett mantra som jag hör varje dag i mitt huvud nu. Att förstå att gå ner de där kilona inte kommer göra dig lyckligare, mer smink kommer inte göra dig mer vacker och den där kända repliken från Jerry McGuire - "you complete me"- faktiskt inte stämmer. Du är lika hel med eller utan en partner. Du är tillräcklig, precis som du är".

Du är tillräcklig, precis som du är”, skrev Meghan Markle på sin blogg. Foto: i-Images / Polaris/ IBL

Meghans blogg stängdes ner i augusti 2017 då hon också slutade arbeta som skådespelare för på heltid ägna sig åt sina uppdrag som hertiginna av Sussex efter bröllopet med prins Harry.

 

Läs också: Stilikonen Meghan Markles 15 bästa looks – klassiskt och tidlöst