”För att täcka ringarna behövs en concealer i rätt nyans.”
”För att täcka ringarna behövs en concealer i rätt nyans.”

Makeupartisten: Så täcker du mörka ringar under ögonen – bästa tipsen

Hur trollar man bort mörka ringar under ögonen med hjälp av concealer? Hur ska man tänka när man väljer nyans? Makeupartisten Robin Werner guidar oss.

Fråga: Min hy under ögonen är så mörk, oavsett hur mycket jag sover. Har du något bra tips för hur man får bort ringarna? När jag använder concealer ser det onaturligt ut. /Lovisa

Makeupartisten svarar: Så hittar du rätt när du vill täcka mörka ringar

Makeupartisten Robin Werner har stenkoll på hur du trollar bort dina mörka ringar.

– För att täcka ringarna behövs en concealer i rätt nyans. Om området du vill täcka är väldigt mörkt och skiljer sig mycket i nyans från övrig hud, välj då en concealer som är varm (åt det gula hållet) eller lite rosig. Det neutraliserar det mörka som kan gå i blått/grått.

– Om nyansskillnaden är liten så kan det räcka med en tunn concealer som är några få steg ljusare än din hudton. Ta inte en för ljus eller vit concealer, det kan ge en tvärtom-effekt och få ögonpartiet att se svullet ut.

Makeupartisten Robin Werner tipsar om två olika metoder att täcka mörka ringar under ögonen beroende på hur stor nyansskillnaden är. Foto: Photo/Peter Erlandsson

TIPS! Spana också in vårt test av concealers 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + solskydds-kit från Nivea för 199 kr. Köp nu!