Kolla in när Disney-prinsessor får mer realistiska midjor

Vad är poängen med att Disney-prinsessor har midjor lika smala som deras halsar? IllustratörenLoryn Brantzvisar hur barnens hjältinnor skulle se ut med mer realistiska former.

(Aladdin 1992)

 

Det var efter att ha sett succéfilmen "Frost" som Loryn Brantz reagerade: "Även om jag älskade filmen så var det fruktansvärt hur designen på de kvinnliga huvudkaraktärerna knappt förändrats sedan 60-talet," säger hon till Huffington Post.

(Frost 2013)

 

"Animationsindustrin är historiskt sett mansdominerad, vilket jag tror bidrar till att karaktärerna blivit så extrema i sina proportioner."

(Törnrosa 1959)

 

"Deras halsar är nästan större än deras midjor," säger Loryn Brantz.

(Den lilla sjöjungfrun 1989)

 

Forskarna har inget enkelt svar på hur Disneys skönhetsideal påverkar barn. Flera studierföreslår dock att filmerna kan göra dem mer medvetna om hur deras kroppar avviker från sina hjältinnors när det gäller form och hudfärg.

(Pocahontas 1995)

 

"Som en kvinna som älskar Disney och som har behövt jobba med sin självbild så är det här något jag länge har velat ta upp, särskilt efter att jag såg Frost," säger Loryn Brantz.

(Skönheten och Odjuret 1991)

 

Vill du se mer sådant här? Följ Amelia på Facebook så missar du inget

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + solskydds-kit från Nivea för 199 kr. Köp nu!