Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Här hittar du testets absoluta bästa ansiktspeeling. Genom att applicera lösningen med hjälp av pads så förstärker du exfolieringen och effekten.
Här hittar du testets absoluta bästa ansiktspeeling. Genom att applicera lösningen med hjälp av pads så förstärker du exfolieringen och effekten.

Test: Peeling för ansiktet - vilken exfoliering ger bäst glow?

Drömmer du om hud med lyster och fräschör? Då behöver du en exfolieringsprodukt som sveper bort torra hudceller och tar fram hudens vackra glöd. 

Linnéa Öst

En mängd ansiktspeeling har testats av amelialäsare i olika åldrar. Här visas testets bästa exfoliering: 

1. Glow tonic, Pixi

Det här är en pålitlig lystergivare som vinner på att ge fin lyster till en rimlig kostnad. Det finns även en variantmed rosenessens och C-vitamin, men testarna föredrar originalet. Läs mer och köp här.  

2. Daily microfoliant, Dermalogica

Att dutta enzympulvret över blöta handflator, löddra upp ett skum, massera över ren hud och skölja noga är ren magi för tilltäppta porer och lysterfattiga ansikten. Ett toppenköp som gör skillnad. Läs mer och köp här.

3. Pore minimizing tonic, Medik8 

Ett kraftfullt ansiktsvatten för de hudtyper som behöver befria porerna från sebum och smuts och rensa hudytan från torra hudceller. Ger lyster. Har dock ett stort minus: priset. Läs mer och köp här

4. Dark spot toner, Ole Henriksen 

Ett ansiktsvatten (eller toner som det också kallas) som har laddats med kraftfulla AHA-syror. Testpersonerna upplever en något jämnare hudyta och lyster. Används på kvällen, så snart du tvättat ansiktet. Läs mer och köp här

5. Skinrise bionic tonic, Exuviance

Milt exfolierande rondeller som både ger massor av fukt och tar fram hudens inneboende lyster, milt men bestämt. Kan användas varje dag, även av känsliga. Läs mer och köp här.  

6. Skin perfecting 2 % BHA liquid, Paula’s choice

Glåmig hud, grova porer och röda partier? Den här lösningen hjälper, med exfolierande salicylsyra och lugnande grönt te-extrakt som håller hudytan i balans. Bäst för fet hy. Läs mer och köp här. 

7. Superfood blackcurrant jelly exfoliator, Elemis

Exfolierande ansiktsmask med malda kärnor från svart vinbär. Doftar bärigt, lämnar huden len, lystrig och återfuktad – men tonic är billigare och bättre. Läs mer och köp här. 

Hur ofta ska man exfoliera ansiktet?

Överdriv inte exfolieringen. Om du har en fet och tålig hy så kan du använda produkten oftare, medan du med känslig hy bör begränsa användandet till någon gång i veckan som mest. 

LÄS OCKSÅ: Bäst i test – amelia testar kroppsskrubb