Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Dagkräm med spf över 20 räcker ofta, men för soliga dagar är spf 30 eller 50 ett bättre val.Dagkräm med spf över 20 räcker ofta, men för soliga dagar är spf 30 eller 50 ett bättre val.Dagkräm med spf över 20 räcker ofta, men för soliga dagar är spf 30 eller 50 ett bättre val.
Dagkräm med spf över 20 räcker ofta, men för soliga dagar är spf 30 eller 50 ett bättre val.

TEST: Bästa ansiktskrämen med spf – här är våra favoriter

Sol – så härligt! Men glöm inte att solstrålarna också gasar på hudens åldrande. Därför är en ansiktskräm med spf en viktig vardagsförsäkring för dig som vill mota undan rynkor och pigmentfläckar. Här är bästa dagkrämerna på marknaden just nu!

En mängd ansiktskrämer med spf har testats av amelia-läsare i olika åldrar. Här visas testets bästa dagkrämer.

1. Advanced day total protect spf 30, Medik8 

BETYG: 5
Den här lätta och samtidigt närande krämen smälter in i huden och känns mycket skön. ”Det är helt enkelt den bästa dagkräm jag provat”, säger testaren Lily, 31. ”Jag älskar att krämens konsistens är så len, plus kombinationen av bra hudvård och hög spf.” Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

2. Daycream spf 30, Verso 

BETYG: 4+
En dagkräm som innehåller retinol, som är bevisat effektivt mot ålderstecken. Utöver det finns flera välkända hudvårdare på ingredienslistan. ”Krämen har allt jag gillar: skön konsi­stens, bra fukthållning, spf 30 och en förmåga att pigga upp min allt tröttare hy”, säger My, 37. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

3. Budgetfavorit! Anti-redness day cream spf 30, Avéne 

BETYG: 4+
En kräm som passar de allra känsligaste och som effektivt fyller på med fukt. Louise, 41, ­är nöjd: ”Min hud är rätt bråkig och lättirrite­-rad, så jag är lycklig över den här krämen som både lugnar och lenar.”

4. Essential glow moisturizer spf 30, Paula’s choice 

BETYG: 4
Här kan vi snacka glow-garanti! ”Jag älskar den fina glow jag får och att min blandhy håller sig så fräsch hela dagen”, säger Maya, 27. Fuktkrämen får också tummen upp för att den inte täpper till porerna och ger finnar – passar alla hudtyper och alltså även dig med fet hy. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

5. Slow age rich day cream spf 30, Vichy 

BETYG: 4
Den här krämen får beröm för att den är dryg – och otroligt skön och sval på huden: ”Min hud är rent småkär i konsistensen”, säger Linnea, 34. Huden blir generöst återfuktad med fin lyster. Men en mer hygienisk pumpflaska hade varit att föredra. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

6. Revitalift laser day cream spf 20, L’Oréal Paris 

BETYG: 4
En dröm för torrisar! En riktigt närande, uppfräschande kräm som uppskattas extra mycket av torrhudade 40-plussare. ”Den går verkligen in i huden, återfuktar på djupet och ger lyster”, säger Naomi, 47. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

7. Day maximal sense spf 50, Akademikliniken 

BETYG: 3+
Ljusar upp pigmentfläckar! Förutom att förebygga nya pigmentfläckar så bekämpar denna kräm även redan uppkomna: ”Min hudterapeut hurrar, för nu blir mina pigmentfläckar allt ljusare”, säger Annie, 39. 

På minussidan: Krämen är skön, men du med torr hy måste förmodligen komplettera med fuktserum för att känna dig återfuktad. Mer info och köp här (länk till återförsäljare).

TIPS

Låt huden absorbera krämen ordentligt innan du lägger makeup – blir du glansig så dutta på lite puder.
Fyll på med en solskyddssprej under dagen.

Ska du tillbringa en dag på stranden? Då behöver du återapplicerar varannan timme. 

LÄS OCKSÅ! TEST: Bästa foundation 2020 – här är vår favorit