Foto: Istock

Fina fötter snabbt - steg för steg med bästa produkterna

Att gå barfota på sommaren är härligt, men kan också ge dig hårda valkar! Ge dem en skön hemmapedikyr. Med rätt produkter får du mjuka fossingar blixtsnabbt.

Linnéa Öst

Har du gömt torra tånaglar och riviga hälar innanför vinterns sockor? Bjud genast fossingarna på kärleksfull vård och pedikyr! Följ vår steg för steg-guide och gör dem redo att visas upp i öppna sandaler.

1. FOTBAD - FÖRSTA STEGET I VARJE PEDIKYR

Första steget till välvårdade fötter stavas fotbad. En vanlig balja duger gott, men du kan också kosta på dig ett riktigt proffsbad som både håller vattnet varmt och ger fotmassage. Några matskedar mineralrikt fotsalt mjukar upp huden och ökar njutningen.

 Mjukgörande fotbadsalt med karbamidsalt. | Rogivande badbomd med doft från sandelträ och ylang ylang. Perfekt i fotbadet!

2. FILA MED RÄTT FOTFIL

Fila bort grov hud med en tvåsidig fotfil. Använd först den grova sidan, sedan den finspåriga som ger en len yta. Jämna till vassa tåkanter med en liten nagelfil.

3. FIXA NAGELBANDEN

Låt en nagelbandspeeling verka i några minuter, tvätta rent och peta ­försiktigt ner nagelbanden med en manikyrsticka. Skrapa bort alla nagelbandsrester från nageln.

4. SMÖRJ FÖTTERNA MED BÄSTA KRÄMEN

 Torka fötterna (även mellan tårna) och smörj med fotkräm.

 Intensivt vårdande fotkräm från Pedicare.

5. FORMA & POLERA NAGLARNA KORREKT

Klipp naglarna rakt av och forma kanterna en aning med fil. Använd en polerfil för att göra nagelytan extra slät.

6. MÅLA MED BÅDE UNDERLACK OCH ÖVERLACK

Gör nagelytan oljefri med cleanser. Grunda med underlack, måla ett par tunna lager färgat lack och avsluta med topplack. Då sitter lacket i minst en vecka.

Överlack från Lancôme. Skyddar nagellacket och kan få färgen att torka snabbare och hålla längre. Läs mer och köp här.

LÄS OCKSÅ: Så gör du en enkel manikyr hemma – steg för steg