Lösningen på bekymmersrynkan stavas ”några stick botox” säger skönhetsjournalisten Linnea Öst, som har stenkoll på behandlingar.
Lösningen på bekymmersrynkan stavas ”några stick botox” säger skönhetsjournalisten Linnea Öst, som har stenkoll på behandlingar. Foto: Shutterstock

Experten: Så blir du av med bekymmersrynkan – enda metoden som fungerar

amelias läsare Ullis är trött på sin bekymmersrynka mellan ögonen. Hon har testat allt från serum till peeling men inget hjälper. Skönhetsexperten Linnea Öst ger råd.

Fråga: Jag är så trött på en sak – att se trött ut. Eller, snarare, bekymrad. Nu är jag 44, men ända sedan jag var 30 så har jag haft en bekymmersrynka mellan ögonen. Jag har testat alltifrån kemiska peelingar till svindyra serum men inget hjälper. Vilket är ditt bästa tips? /Ullis

Skönhetsexperten Linnea Öst: Finns bara en lösning mot bekymmersrynkan

– Lösningen stavas ”några stick botox”. Eller rättare sagt botulintoxin (Azzalure, Botox och Dysport är exempel på olika varunamn). Botox hämmar kommunikationen mellan muskelnerverna, så huden slätar ut sig. Det är lite som trolleri, att en djup rynka plötsligt slätas ut. Efter tio dagar har du full effekt, och rynkan är väck i 4–6 månader. Behandlingen är säker, men mycket viktigt: Endast läkare ­eller sjuksköterska ska injicera botulintoxin. Se till att välja en erfaren behandlare, inte någon som till vardags sysslar med något annat. Och undvik allt vad botox-partyn heter! 

LÄS OCKSÅ! amelia testar: Injektion med Azzalure – så här tycker vi 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + trådlösa hörlurar för endast 199 kr. Köp nu!