Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Andreas von Gegerfelt

Emma Wiklunds favoritprodukter för hy över 50: "Så får man mogen hy att stråla"

Emma Wiklund är aktuell med boken "Tidlös skönhet". Här berättar hon om vilka skönhetsprodukter hon använder för att sköta om sin hy.

Varför skrev du boken?

– Idén har växt fram under de senaste åren då jag själv upplever hur både hud, hår, kropp och tankar förändras med åldern.

Vilken är den största skillnaden nu, jämfört med när du var 25?

– Idag har huden mer struktur, med fler linjer och rynkor. Och den är mycket tunnare och känsligare.

Boken "tidlös skönhet".

Hur får man mogen hy att stråla?

– Noggrann rengöring och enzympeeling en till två gånger i veckan. Investera i en hudvårdsserie med massor av fukt och även ljus­reflekterande pigment.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

– Jag har en noggrann hudvårdsrutin med rengöring på kvällen, serum, ögon- och dag- och ­nattkräm. Jag gör även en ­dermapen-behandling då och då.

När du bara har en minut – vilket smink väljer du?

– På en minut hinner jag smörja in mig med CC-kräm från Estée Lauder, concealer, mascara och lite krämrouge.

LÄS OCKSÅ: Emma Wiklunds 9 bästa skönhetsknep

Emmas hudvårdsskola

1. Testa serum

”Jag tror verkligen på det här med att använda serum. Somliga menar att det inte gör någon skillnad, men det tycker jag verkligen. Att mätta huden med fukt, genom att först ta serum och sedan kräm, gör skillnad. Man ska inte nöja sig förrän huden känns mjuk och elastisk. Så om du inte använder serum och vill testa något så är det ett bra tips.” 

Köptips: Emma S. Ultimate serum (länk till återförsäljare)

2. Rengör rätt

”Att ha en riktigt bra rengöringsrutin är viktigt. Om man, som jag, sminkar sig varje dag så behöver man verkligen få bort allt. Sedan vill jag ge alla rådet att undvika att skrubba huden i ansiktet med peelingkorn. Var snäll mot huden, riv inte sönder den.”

Köptips: Enzympeeling för skonsam exfoliering av huden (länk till återförsäljare)

3. Jobba mot porerna

”När huden åldras så får man lite förstorade porer. Men niacinamid är en superingrediens som kan motverka det, och som dessutom jobbar på elasticiteten. Det är en bra anti age-ingrediens som också fungerar bra för unga, då den hjälper även mot oren hy.” 

Köptips: Niacinamid mot stora porer (länk till återförsäljare)

4. Lyft med lyster

”Hudtonen blir mattare och gråare med åren. Jag ­väljer makeup och hudvård med ljusreflekterande pigment i för att få direkteffekt med snabb fräschör.” 

Köptips: Kräm med ljusreflekterande pigment (länk till återförsäljare)

5. Undvik pudriga produkter

”Det finns många fina puder, men annars föredrar jag krämiga produkter som ger lyster. Om jag använder puder så lägger jag det bara punktvis, som i pannan och vid näsvingarna.”

6. Skaffa en förstoringsspegel

”Utan glasögon ser jag inte vad jag gör. Så en spegel med sugpropp, att fästa på badrumsspegeln, är bra att ha. Jag kan inte ens lägga en eyeliner utan min.”

Aktuellt just nu