Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Bäst i test: Retinolserum som ger slätare hy

Starkare, slätare hud med en jämnare ton – visst låter det bra? Vi har testat serum och oljor med retinol som huden omvandlar till bästa antiage-ingrediensen A-vitamin.

Vi har låtit amelia-läsare i olika åldrar testa en mängd olika retinolserum. Här är testvinnarna –  från budget till lyx! 

Retinol finns i olika former som alla omvandlas till A-vitamin i huden. Irritationer kan uppstå, så man behöver vänja huden sakta och försiktigt! Tänk också på att retinol gör huden mer ljuskänslig, därför ska retinolprodukter användas på kvällen så de verkar medan du sover. Det är också viktigt med extra spf under dagtid. 

1. Som ett strykjärn: Super Facial Serum, Verso

Ett svensktillverkat retinolserum i den övre prisklassen, som testarna faller för. ”Det slätar ut och gör huden klarare, som ett strykjärn”, säger Maria, 43. ”Effekten är så märkbar att jag inte törs sluta. Nu är jag på flaska nummer två.” Läs mer och köp här (länk till återförsäljare)  

2. Förminskade porerna: Retinol Fusion PM Night Serum, Peter Thomas Roth

Lätta och sköna droppar som återfuktar väl. ”Mina torrhetseksem försvann på någon vecka. En flaska senare är huden fastare, och porerna syns mindre”, säger Nadja, 39. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare) 

3. Mild men verksam: Nightly Retinol Super Serum, Acasia skincare

Ett milt serum, anpassat för alla hudtyper inklusive de känsligaste. ”Nu är alla rodnader borta, de fina linjerna är färre och min känsliga hud ser betydligt friskare och fräschare ut”, säger Anki, 45. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare)  

Nightly retinol super serum, Acasia skincare, 449 kr/30 ml (= 14:97/ml).

4. Toppen för torrisar: Super Antioxidant Concentrate Serum, Paula’s choice

”Min hud är så torr att jag trodde retinol skulle få mig att flaga. Men inte alls. I början var huden lite stram, men nu blir den allt slätare, piggare och mer återfuktad”, säger Louise, 42. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare)  

5. Godnatt-olja: Overnight Retinol Oil, Pixi

En retinololja som klappas in i huden före nattkrämen. ”Eftersom jag älskar oljor så har Pixi blivit en favorit som passar min blandhy perfekt. Den har bidragit till fastare och klarare hy”, säger Kiki, 40. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare)  

Overnight retinol oil, Pixi skintreats, 399 kr/30 ml (= 13:30/ml).

6. Budgetkapet: Granactive Retinoid 2 Emulsion, The ordinary

Ett snällt prissatt serum som fungerar, med två olika sorters retinol. ”En del torrhetsrynkor har försvunnit och pigmentfläckarna har ljusnat lite”, säger Even, 37. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare)  

7. Lyxig känsla: Global-repair intensive, Filorga

Lyxkänslan ger pluspoäng, men effekten låter vänta på sig. ”Huden ser fin ut, men varken linjer eller ojämnheter har påverkats som jag hoppats”, säger Sarah, 39. Läs mer och köp här (länk till återförsäljare)  

LÄS OCKSÅ: Skönhetsredaktörens bästa budgetköp - under 250 kronor 

LÄS OCKSÅ: Guide: Så maxar du din lyster!